¨Požeški sportski savez svojim postupcima tjera najbolje sportaše iz grada¨

Antonio Furić na natjecanju u San Marinu
(FOTO: Culturismo Italiano/Facebook)

05.02.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 10486

"Svaki sportaš u svome klubu predstavlja svoj dom, kuću iz koje dolazi. Oni koji su u klubu izabrani predstavljaju svoj klub i svoj grad. Najbolji koje imamo iz određenog sporta, izabrani iz klubova, predstavljaju svoju zemlju. Oni su najbolje što imamo iz određenog sporta, naš ponos i nada. U našem gradu, oni najbolji, izabrani da predstavljaju cijelu zemlju u nekom sportu, nisu cijenjeni i vrednovani na pravi način što je pokazao i ovaj izbor", tvrdi Antonio Furić, bodybuilder iz požeškog Fitness kluba "Mario" u svome reagiranju na izbor najboljih sportaša Grada Požege.

Poput svoga klupskog kolege Miroslava Kolobarića - Kobca, koji se još prije samog proglašenja pobjednika oglasio na svom Facebook profilu, i Furić ističe svoje nezadovoljstvo ovakvim izborom. Obojica su, treba istaći, bili nominirani za najboljeg sportaša godine, ali su glasovima članova žirija pobijeđeni te je nagrada ove godine pripala Anti Ćališu, igraču Košarkaškog kluba Požega. Furić u svome otvorenom pismu naglašava kako ono nije upućeno izabranom Ćališu, kojega ne poznaje niti je pratio njegov rad, već onima koji su izbor proveli.

- Izbor je istovremeno šokantan i smiješan, ali prije svega nepravedan. Očito je važno ne samo tko glasuje, već je od izrazite važnosti i tko je predsjednik saveza, možda i najvažnije. Vjerojatno je ponosan na izbor svog sportaša. Ja nisam ponosan na izbor. Ja sam razočaran, nažalost ne i prvi puta. Ovo pišem kao sportaš i član požeškog sportskog kuba, kao nominirani od strane Hrvatskog olimpijskog odbora, našeg krovnog sportskog tijela, za najboljeg sportaša Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji 2010. godine. Spomenuo bih kako HOO ima pravila po kojima predlaže i bira sportaše koji su najbolji u zemlji - naglašavam, sportaše, potaknut izjavom jednog našeg sportskog djelatnika o tome kako neki ne doživljavaju moj sport sportom. Vjerujem kako oni "bolje znaju" od HOO-a, i kako su njihova pravila važnija od pravila olimpijskog odbora.


- Takvim postupcima uzrokuju odlaske najboljih sportaša iz grada te spuštaju požeški sport na niske lokalne grane. Njihovo poimanje sporta i sportskih rezultata se uvelike razlikuje od mojega. Najgore od svega jest što su oni ponosni na svoje postupke. Tim su postupcima pokazali da im nije važan sport i pravednost koja u sportu mora postojati. Oni su sportaša koji nastupa u drugoj ligi, a kojem želim sve najbolje, stavili ispred reprezentativaca, prvaka Hrvatske, Balkana, pa i mene koji sam sedmi na svijetu. Po kojoj logici? Malo-pomalo, upropaštavaju požeški sport. Odlučio sam se boriti protiv toga jer Požega je moja najveća ljubav i ne mogu dopustiti da neznalice odlučuju o bilo čemu u mom gradu - zaključuje Antonio.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI