Potpuna dominacija košarke: Ante i Petra najsportaši, najtrener Englman

Ante Ćališ i Petra Lovrić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

04.02.2015. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11881

Proglašenje sportaša Grada Požege u Gradskom kazalištu prošlo je u apsolutnoj dominaciji košarke. Za najboljeg sportaša izabran je Ante Ćališ iz Košarkaškog kluba Požega, a za najbolju sportašicu Petra Lovrić, košarkašica Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega. Njihov trener Vladimir Englman je osvojio priznanje u trenerskoj kategoriji i posebno priznanje za zaslužnog pojedinca, a među kadetkinjama nagrađena je Ana Vojtulek, također košarkašica Požege. Košarkaški su klubovi (muški i ženski) osvojili i nagrade za najbolje sportske udruge.

- Sretan sam zbog ove nagrade. Isplatio se moj trud. Želio bih zahvaliti suigračima, ovo je nagrada svih nas, naravno i trenera te svih navijača koji su nas podržavali. Pozivam ih da nas i dalje podržavaju da uđemo u kvalifikacije za A1 ligu. To mi je velika motivacija da nastavim dalje. Imam 21 godinu, košarku igram već 7-8 godina. Počeo sam igrati u rodnoj Rami. Studiram prehrambenu tehnologiju na Veleučilištu u Požegi i tu sam treću godinu, super mi je ovdje, velika mi je čas biti sportaš godine ovoga grada - kazao nam je Ante Ćališ, najsportaš Grada Požege.




- Dolazim iz košarkaške obitelji, ova nagrada mi je još veća motivacija da se nastavim baviti time i da se trudim. Nadam se da ću i dalje trenirati u Požegi ako upišem faks bliže. Još nisam odlučila na koji ću fakultet, ali vjerojatno će to biti nešto u Osijeku. Ovo priznanje mi stvarno puno znači i drago mi je što su mene odabrali. Mladima bih poručila da se trude i sigurno će uspjeti - rekla je pak najsportašica Petra Lovrić.




- Od 11. godine sam sportaš ili sportski djelatnik. Normalno da vam puno znači kada netko prepoznaje dugogodišnji rad. Zaslugu za ovo priznanje dijele i moje igračice. U ženskoj košarci sam ipak postigao najveće uspjehe, bez obzira na to što sam igrao godinama nogomet i vodio muški klub. One su mi najvažnije u životu. Naš zadatak kao trenera je da ostvarujemo najbolji mogući rezultat, a hoće li se uvjeti u gradu i državi posložiti, to ne ovisi previše o nama. Sretni smo što svake godine imamo nekoliko reprezentativki. To je plod kvalitetnog rada i prije svega zalaganja tih cura - rekao nam trener Vladimir Englman koji je sa svojim košarkašima i košarkašicama zaslužio ukupno 7 priznanja.



Među ostalim sportovima ponešto se izdvojio i Kickboxing klub Bushido koji je dobio trofej Požeškog sportskog saveza, a njegova članica Margareta Andrašek osvojila je nagradu za najbolju juniorku. Rukometaš Lovro Farkaš bio je najbolji kadet, a bodybuilder Oliver Franjić najbolji junior. U kategoriji najboljeg sportaša s invaliditetom nagradu je osvojio Vlado Deanović. Među udrugama sportaša s invaliditetom nagrađena je Sportska udruga slijepih "Zlatna Dolina".





- Ovo je priznanje za dugogodišnji trud i odricanja, prvenstveno za mog velikog prijatelja Sašu Božića koji je ustvari inicijator ove priče 1993. godine, zajedno smo krenuli. Čuli ste koliko smo imali svjetskih i državnih prvaka. Mi smo masovni klub koji redovito daje uspješne mlade koji pozitivno i dobro rade u zajednici. Tradicionalno odgajamo mlade sportaše da postanu i dobri ljudi i borci, usmjeravamo ih kroz život. Problem malog mjesta je što nakon srednje škole odu na fakultet i tu je većinom kraj priče. Rijetki su oni kao Luka Šimić koji su uzeli sve što se moglo uzeti u kickboxingu od svjetskih juniorskih od seniorskih titula. Takvi se rode jednom u nekoliko godina - izjavio je Igor Krizmanić, trener Kickboxing kluba Bushido.

FOTO Pogledajte galeriju s proglašenja najboljih sportaša grada Požege.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI