Planking - što je to i tko ga je izmislio? (video)

Popularni glumac Tom Green radi "planking" 1994. godine
(FOTO: prtscr)

14.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 2335

Padanje na pod i ležanje s licem okrenutim prema podu, i to u javnosti, zove se "planking" (pod) i zadnjih je tjedana postalo hit u SAD-u, ali i drugim zemljama. Na popularnost "plankanja" uvelike su utjecale glazbene i filmske zvijezde, koje su preko društvenih mreža počele objavljivati svoje slike kako rade "planking" na ulici na čuđenje prisutnih.

Iako se vjerovalo kako je to relativno nova humoristična disciplina, popularni filmski komičar Tom Green objavio je fotografiju i video iz 90-ih godina prošlog stoljeća u kojem on čini "planking". Na taj način Green želi dokazati da je on zapravo izmislio tu gestu.

U to je vrijeme Tom Green bio reper, član hip-hop grupe Organized Rhyme. Pao je na pod triput tijekom televizijskog prijenosa uživo, kada je kanadska glazbena televizija Much Music snimala prilog o njegovoj grupi.


Nakon toga, Green je istu stvar izveo i na američkom MTV-ju. Tamošnji je voditelj tu točku nazvao "mrtav čovjek".


- Činili smo to svi iz grupe, kako bismo poveli društvenu raspravu, pokus. Kada padneš na cestu nasred nogostupa punog ljudi, hoće li ti ljudi pomoći? Hoće li se zaustaviti i pitati te što ti je? - komentirao je Green za CNN.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI