U 4 godine poražene samo jednom: Plamene zasluženo osvojile naslov

07.01.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 11784

U seniorskoj konkurenciji sportskih klubova s područja Požeško-slavonske županije čitatelji 034portala su na našoj Facebook stranici najviše "lajkova" za uspjehe u 2014. godini poklonili Ženskom košarkaškom klubu "Plamen" iz Požege. Plamene su sasvim zasluženo osvojile titulu najboljeg kluba po izboru požeške javnosti.

Natječu se u A2 ligi zbog financijskih mogućnosti jer svake godine ostvare plasman za ulazak u najviši rang. U zadnje četiri godine doživjele su samo jedan poraz.

- Jednom smo poraženi, to je bilo lani u kvalifikacijama za 1. ligu, kada su djevojke u Zagrebu izgubile od Croatije. Ja sam tada bio u bolnici. Kvalifikacije su završile na 2. mjestu pa su morale u doigravanje u Gospić protiv posljednje ekipe iz 1. lige. U Gospiću su pobijedile i tako ostvarile plasman - pojašnjava Vladimir Englman, predsjednik i trener ŽKK "Plamen" Požega.





- Prije svega ja bih se zahvalio svima koji su nam dali svoj glas. Iza nas je još jedna polusezona bez poraza, a igrali bismo u 1. ligi, gdje je nama zapravo mjesto, samo da je bolja financijska situacija. Sve su djevojke podjednako zaslužne za ovaj naslov, ne bih nijednu posebno izdvajao. Sestre Lovrić su stup naše ekipe, ali i ostale su se iskazale - komentirao je Englman izbor za najbolji klub u prošloj godini.

U ovoj godini planira nastaviti rasturati A2 ligu, ali opet nema velikih nada za prelazak u najviši rang.



- Posvetit ćemo se radu s mlađim djevojkama, osvježavati klub. U trenutku ove recesije nije realno očekivati ulazak u 1. ligu dok se neke stvari ne promijene na nacionalnom nivou Hrvatskog košarkaškog saveza. Troškovi u prvoj ligi su toliki da naš grad i naše gospodarstvo to ne bi moglo podnijeti. Radimo puno s mladima, nikada nismo išli na masovnost nego na kvalitetu i to se pokazalo uspješnim. Baš danas igramo utakmicu s kadetskom reprezentacijom Hrvatske u kojoj igra i jedna naša igračica - ustvrdio je Englman.

Drugo i treće mjesto, prema izboru naših čitatelja, pripalo je nogometnim klubovima s pleterničkog područja. NK Slavija, koja je jesenski dio sezone završila na vrhu 3. HNL istok je druga, a NK Slaven iz Gradca, jesenski prvak 1. ŽNL, osvojio je treće mjesto.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI