Hrvatske vode neće izdvojiti ni kunu za sanaciju nasipa u Požeštini

Oštećen nasip uz Orljavu u Pleternici
(FOTO: Anđelko Banović)

22.10.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 14374

Kiša i dalje nastavlja padati u cijeloj Požeško-slavonskoj županiji, a meteorolozi je najavljuju i za sljedećih nekoliko dana. To nikako nije dobro jer je mogućnost poplava još veća otkad su oštećeni nasipi uz rijeke Orljavu i Londžu, potok Veličanku te brojne pritoke i kanale. Hrvatske vode ih neće moći sanirati, barem u ovoj godini.



- Dobio sam sada i službenu potvrdu iz središnjice Hrvatskih voda da za Požeštinu, što se tiče sanacije nasipa i objekata, neće biti ni kune. Imali smo tri poplave ove godine. Još nakon svibanjske poplave rekli su mi da prijavimo štetu koja je tada iznosila oko 4 milijuna kuna, što smo i učinili. Budući da nije bilo novca, predlagali smo da se na rebalansu izdvoji barem dio potrebnih sredstava, međutim, evo, sad sam dobio potvrdu da nećemo dobiti ništa - rekao nam je Miroslav Taborski, voditelj požeške ispostave Hrvatskih voda.





Nasipi uz kanale u Požeštini znatno su oštećeni u poplavama, što se može vidjeti i iz fotografija snimljenih uz Orljavu u Pleternici.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI