Odnijelo im krovove: ¨Probudio nas je lom, sve je letjelo¨

Popravljaju krovište nakon nevremena
(FOTO: Aleksandar Grlić)

22.10.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 11786

Nevrijeme popraćeno olujnim vjetrom uzrokovalo je brojne probleme diljem Požeštine. Najgore je pak bilo u Novim Mihaljevcima nedaleko Požege, gdje je olujni vjetar nosio krovove s obiteljskih kuća.

- Dođi da vidiš što radimo. U 5 sati i 15 minuta počelo je zlo i naopako. Bio sam već budan jer me je probudio vjetar, čuo sam lom crijepa i prevrtanje. Odmah sam iskočio iz kreveta da vidim što se događa. Zvali smo vatrogasce, došao je jedan i rekao nam da zovemo građevinsku tvrtku jer su oni više za požare. Što sad, onda si primoran sam rješavati problem. Hvala Bogu, imam dobre susjede koji su odmah priskočili, donijeli crijep i pomažu da to popravimo prije novog nevremena. Otišlo mi je nekoliko redova crijepa i cijeli red kapelaja - priča nam Karlo Vincer čija je kuća u Novim Mihaljevcima najviše nastradala.




- Spremala sam se zatvoriti jedan prozor kad sam čula da je krenulo jako puhati i odjednom je krenuo lom. Sve je otišlo u pola sekunde, bilo je gotovo, ali nije to zbog prozora. Sve je letjelo - dodaje njegova supruga Marina Vincer, dok Karlo na ljestvama sa susjedima pokušava zatvoriti ogromnu rupu na krovu.




- Oko 5 sati sam spavao i to me je probudilo. Trajalo je par sekundi, čuo sam buku, digao se i vidio da mi je odnesen crijep na gospodarskoj zgradi. Živim ovdje već 30-40 godina i ne sjećam se takvog vjetra. Kod susjeda je znalo biti štete, ali kod mene nikad. Idem sada pomoći susjedu, njemu je potrebnije pomoći jer kod njega kritičnije, a onda ćemo riješiti krov kod mene - kaže njegov susjed Slavko Đogolović pa nam pokazuje svoje ipak manje oštećenje.







- Krovovi su najviše stradali u Novim Mihaljevcima, gdje nam se javilo nekoliko obitelji. U Požegi u Ratarničkoj ulici je palo pet borova. Vatrogasci su od pet sati ujutro na nogama. U Mihaljevcima u ulici prema igralištu je palo drveće preko ceste. U Ulici Pavla Thallera je palo drveće na električne vodove. Zasad imamo sedam intervencija. Kod nas preko puta u Allesovom dvorištu je vjetar razbacao šator. Vaše upozorenje je došlo u pravo vrijeme, šteta je samo materijalna i saniramo je. Zamolio bih ljude da pregledaju svoje krovove i drveće i pripaze kada šeću posebno ispod starih zgrada. Ako primijetite neke opasnosti, javite se vatrogascima ili Centru 112 - rekao nam je Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Požega.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI