Stiže lokacijska dozvola, ruševine Papuka bit će uklonjene (foto)

Objekt nekadašnje Drvne industrije Papuk danas izgleda ovako
(FOTO: Mario Barać)

30.09.2014. | Mario Barać
Pregleda: 9592

Ruševni i derutni objekti nekadašnje Drvne industrije "Papuk" u Pakracu, koje smo danas obišli i fotografirali, uskoro bi trebali biti ukonjeni. Razlog je što je danas stigla Prethodna elektroenergetska suglasnost koju izdaje Hrvatska elektroprivreda, a koja je ključni dokument za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju tvornice u Pakracu, u sklopu drvno-industrijsko-energetskog projekta. O tome nas je izvjestio gradski vijećnik Damir Špančić koji je od početka kao suradnik uključen u ovaj projekt.






Suglasnost čekali pola godine


Pojasnio je da je za izdavanje ove suglasnosti investitor, tvrtka "Ferdinand" uplatila 37 tisuća kuna još 18. siječnja. Prema ugovoru su bili dužni izdati suglasnost u roku od 40 dana, a ona je stigla tek nakon pola godine.

- Još danas će ovaj dokument biti proslijeđen u Ured za gospodarstvo i graditeljstvo i lokacijska dozvola bi trebala biti izdana do kraja tjedna jer se čekao samo ovaj dokument.





Građevinska dozvola do travnja 2015.

- Potom slijedi postupak za dobivanje građevinske dozvole koja bi, po našim procjenama, trebala biti izdana najkasnije do travnja iduće godine - pojašnjava Špančić.

Dodaje i kako je investitor za dokumentaciju do sada izdvojio oko 1,6 milijuna kuna, a po ugovoru će kompletna dokumentacija koštati 4,3 milijuna kuna. Ovime su stvoreni preduvjeti da se krene s rušenjem danas derutnih i devastiranih "Papukovih" objekata te radovi na grubim iskopima. Špančić najavljuje da će do temelja biti srušeni svi objekti osim upravne zgrade, objekta gdje je poslovala tvrtka "Staklo SLS", pilane i jedne sušare.





- Detaljnije planirane radove, njihov planirani početak kao i njihovu dinamiku će prezentirati i sam Ivan Nemec, direktor "Ferdinanda", koji će uskoro ponovno doći u Pakrac. Najavio je i da će tom prigodom odgovoriti gradonačelniku Huški na napade i dezinformacije koje je izrekao na posljednjoj sjednici vijeća - ističe Špančić.





Investicija vrijedna 17 milijuna eura

Podsjećamo da je investicija izgradnje tvornice u Pakracu vrijedna oko 17 milijuna eura, s rokom izgradnje dvije godine od izdavanja građevinske dozvole. Planirano je zapošljavanje 145 ljudi te još između 60 i 80 u raznim poslovima kooperacije.

















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI