Doktorirajte na ¨Ej ti pij¨ listi, kušajte slavonske delicije i uživajte

Organizatori sedmodnevnog Aurea festa
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.08.2014. | Vjeran Blašković
Pregleda: 14130

Sedam dana ovogodišnjeg Aurea fest-a, koji počinje u ponedjeljak, obilježit će mnogi događaji za sve uzraste i ukuse. "Ej ti pij lista" samo je jedna od novosti koje očekuju posjetitelje. Radi se o natjecanju tijekom svih sedam dana u kojemu mogu sudjelovati svi, a samo najbrži pilci i poznavatelji vina osvojit će diplome vinskog pripravnika, magistra ili doktora koje će biti trajni dokaz njihovih vinskih znanja i vještina.

U vinogradu vinskog kardinala Antuna Bauera, festivalskog prodirektora zaduženog za Festival vina i gastronomije, osim ponude festivalske hrane i vina predstavljena su i sva ostala događanja koja će se održavati svakoga dana na tri lokacije: šetališnoj zoni, Trgu Sv. Trojstva i u šatoru na parkiralištu iza gradske kuće.

- Posebno me veseli što smo vinare okupili u šetališnoj zoni, nitko nije rekao da neće doći. Govorimo o Kaptolu, Velikoj, Pleternici, Požegi, Kutjevu, mislim da je to jedan veliki napredak - rekao je Bauer.


Festivalske dane tj. festivale predstavile su prodirektorice i prodirektori koji su zaduženi za organizaciju. Uz svakodnevni Festival vina i gastronomije očekuju vas Festival običaja, Ulični festival, Festival mode i nakita, Festival uličnih svirača i mađioničara, Festival plesa, Festival DJ-a i MC-a, Festival popularne glazbe, Zlatne žice Slavonije te Festival koreografiranog folklora.


Cijeli raspored Aurea festa pogledajte u festivalskom vodiču.

Direktor festivala Veljko Valnetin Škorvaga pozvao je sve u Požegu od 1. do 7. rujna poručivši da će imati priliku uživati i o čemu pričati prijateljima. Pozivima u Požegu pridružio se i zamjenik gradonačelnika Požege Darko Puljašić.

- Pozovite sve svoje prijatelje, poznanike, kolege, dođite i pomognite nam. Pričamo da možemo bolje. Evo prilike! Svatko od vas tko dođe makar i jedan, dva dana, vidjet će, jer ovi ljudi koji su ga organizirali dali su sve od sebe. Grad Požega je ponosan što ima ovakve prekrasne ljude, koji su vrijedni, spremni i hrabri u današnjem trenutku poduzeti ovo. Je li sedam dana puno ili malo? Malo. Malo je. Vidjet ćete - rekao je Puljašić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI