Staza kao u džungli: ¨Ne sjećam se da je ikad bila pokošena¨

Monika Lucić-Fider upozorava na probleme na pješačkoj stazi u Dobrovcu
(FOTO: Mario Barać)

21.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 10637

U redakciju nam se javila Monika Lucić-Fider iz lipičkog prigradskog naselja Dobrovac, kako bi ukazala na problem pješačke staze u Ulici kralja Tomislava. Nogostup je zarastao u travu, granje i raslinje te je sve neprohodniji.



- Ja bih ovo prije nazvala stazom iz "Knjige o džungli" nego pješačkom stazom. U ovakvom je stanju većinu vremena i ne sjećam se kad je zadnji put bilo pokošeno. Znam da je jedan od problema što se radi o zemljištima koja su u privatnom vlasništvu, ali ne znam zašto ne pokose uz samu stazu? To nema veze s privatnim vlasništvom i to im nitko ne može zabraniti. I meni, koja imam dvoje male djece, ali i drugima koji imaju djecu, problem je prošetati s djetetom tom stazom. Ona je sve teže prohodna, a napravljena je prije nekoliko godina. U Dobrovcu ljudi uglavnom sami kose svoje kanale i površine ispred kuća. Također plaćamo i komunalnu naknadu pa zato mislim da zaslužujemo da Grad Lipik makar održava ovakve javne površine o kojima nitko ne vodi brigu - tvrdi Lucić-Fider.





Anita Jurković, koja je u Gradu Lipiku zadužena za informiranje, potvrdila nam je da je glavni problem što se radi o privatnim parcelama, ali je najavila i rješenje problema.

- Grad Lipik je u posljednjih mjesec dana poslao stotinjak rješenja na adrese vlasnika objekata za čišćenje prilaznih okućnica. Na taj ih način upozoravamo da u roku od 8 dana očiste svoje parcele, a ukoliko ne postupe po rješenju, Grad to odrađuje putem treće osobe, o trošku vlasnika. Na taj smo način nedavno uredili 3 parcele u samom gradu. Provjerit ćemo je li među poslanim rješenjima i netko od vlasnika zupuštenih parcela u Ulici kralja Tomislava u Dobrovcu. Praksa pokazuje da oko 95 posto upozorenih građana postupi po rješenju, ali problem je s ljudima koji ne žive ovdje. Mi smo i lani uredili i očistili dio koji smeta nogostupu u spomenutoj ulici. Sljedećeg tjedna dobivamo još 4 radnika na poslove održavanja zelenih površina, tako da ćemo uskoro pokositi i taj dio Dobrovca, a vlasnike ćemo obvezati da urede ostatak svojih parcela - odgovorila je Jurković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI