Djeca izrađivala akvarij od plastelina i školjki (foto)

Radionica za djecu u požeškoj knjižnici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

20.08.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7193

Gradska knjižnica i čitaonica u Požegi je danas bila puna malih vrijednih ruku. Izrađivao se ukrasni akvarij od plastelina, papira i školjki. Ovo je pretposljednja radionica u sklopu manifestacije Ljeto u knjižnici.

- Pustili smo mašti na volju u kreativno likovnoj radionici. Akvarij pravimo već dva dana. Djeca će napraviti plastelinom, glinamolom, školjkama i kamenčićima ugođaj mora s time da su vođeni određenim aplikativnim uzorcima koji im pomažu ostvariti ideje. Još nam je ostala jedna vrlo zanimljiva radionica za djecu, pričaonica "Bajkoviti svijet" koja će se održati u našem otvorenom prostoru 28. kolovoza. Djeca će oslikavati kredom likove iz bajke koje ćemo čitati, a glazbena pratnja će nam biti Goran Katušić, odgajatelj u dječjem vrtiću Cvjetan livada - Ispričala nam je knjižničarka Đurđa Kopunić.




U radionicama sudjeluju djeca od tri do 14 godina.


- Rastežem plastelin, tu ću lijepiti ribu. Volim to raditi , baš mi je zabavno, volim prljati prste. Dovele su me baka i mama - kaža nam Klara koja ima "tri i pol i malo više" godina.



- Pravim ribu od zelenog stiropora, kidam ga i lijepim po predlošku. Radije bi da je riba plavo zelena, al i takav sam stiropor dobila. Zabavno mi je, ovo mi je prva radionica na kojoj sudjelujem, a dovela me je mama. Veselim se tome što će svi moći pogledati naš akvarij kad ga napravimo - kaže nam devetogodišnja Ramona.



- Slažem ljuskice od ribe, svašta radimo i zabavno nam je. Došla sam s mlađom sestrom Anitom. Igram se s njom i kod kuće, ali ovo je više od igre, ovako nešto stvaramo - kaže 13 godišnja Brigita.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI