Lipička publika uživala u slovenskoj završnici (foto)

Streetballipik - turnir u uličnoj košarci
(FOTO: Mario Barać)

17.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4781

Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgič i Anže Srebovt, okupljeni u ekipi "Get-wet.org" iz Ljubljane pobjednici su 16. po redu turnira u uličnoj košarci Streetballipik. Oni su u slovenskom finalu koje je pred dvjestotinjak gledatelja sinoć odigrano na igralištu Dječjeg doma u Lipiku u tri utakmice s ukupnih 2:1 (po utakmicama 18:14, 18:20 i 21:18) savladali svoje sugrađane "Team Ljubljana", aktualne svjetske prvake u uličnoj košarci.

Finalna serija je ispunila očekivanja ljubitelja košarke koje su imali prilike gledati fenomenalan i dinamičan hakl s punu atraktivnih poteza. Kao i finale, i utakmice poluzavršnice su protekle u velikoj neizvjesnosti. Aktualni svjetski prvaci su s ukupnih 2:1 (20:22, 18:16 i 20:16) eliminirali branitelja lipičkog naslova, zagrebačku ekipu "General Vasilije Mitu". U drugom polufinalu su se također igrale tri utakmice, a Slovenci su slavili protiv riječko-zagrebačke "Fišer grupe" (21:18, 17:18 i 21:18).







Ovo je naša prva pobjeda u Hrvatskoj

- Finale je bilo tvrdo, osjetilo se da smo odigrali 7 utakmica i bili smo umorni. Ali htjeli smo dati sve od sebe i drago nam je da je to publika na kraju prepoznala. Naše suparnike dobro poznajemo i dobro smo se pripremili. Mislim da je u finalu odlučila kondicija, ali i srce. Ova će nam pobjeda ostati u posebno lijepom sjećanju jer nikada do sada nismo osvojili turnir u Hrvatskoj, a prije 9 godina smo igrali na turnirima na Jadranu gdje smo osvajali druga ili treća mjesta. Prvi put smo u Lipiku i znali smo da je ovdje super turnir jer su nam to prenijeli naši prijatelji iz "Team Ljubljane" koji su ovdje bili i lani. Uvjerili smo se da je ovdje odlična atmosfera i organizacija i da je turnir kvalitetan - rekao je odmah nakon utakmice Gašper Ovnik iz pobjedničke ekipe, uz obećanje da se vidimo i nagodinu.



"Generali" treći

Iako su poraženi u poluzavršnici, "Generali" su u utakmici za 3. mjesto pokazali karakter i savladali "Fišer grupu" rezultatom 21:12.



- Prvi put sam u Lipik na turnir došao prije 10 godina i samo te 2004. godine nisam bio na postolju. Osvojio sam 3 naslova, 2 druga i 3 treća mjesta i sigurno dolazim nagodinu i to po 4. naslov, makar i na jednoj nozi. Bio sam na puno turnira u Hrvatskoj i inozemstvu, ali ovaj turnir u Lipiku je nešto fantastično. Toga nema nigdje - rekao je "General" Igor Musulin.



Na ovogodišnjem turniru je nastupila ukupno 21 ekipa iz Ljubljane, Zagreba, Zadra, Križevaca, Bjelovara, Novske, Kutine, Požege, Pakraca i Lipika od čega ih je 9 igralo u profesionalnom, a 12 u amaterskom dijelu turnira. Nakon turnira razloga za zadovoljstvo je imao i Ivan Pušćenik, jedan od organizatora.

Ovo je kruna dosadašnjeg rada

- Iz godine u godinu turnir po kvaliteti ekipa ide prema gore i ove godine smo po mom sudu imali najjači streetball u proteklih 16 godina. Imati svjetske prvake u bilo kojem sportu nije mala stvar i njihov dolazak u Lipik je na neki način kruna našeg dosadašnjeg rada. Ono što smo u protekla dva dana mogli vidjeti na terenu kod Dječjeg doma spada u sam vrh, ne samo regionalne, nego i svjetske košarke - zaključio je Pušćenik. Spomenimo i to da su sve utakmice lipičkog Streetballa sudili savezni sudci Zlatko Galiot i Tonči Anzulović.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI