Pogledajte kako će izgledati srednja škola u Pleternici (foto)

Srednja škola Pleternica bit će u preuređenoj zgradi nekadašnjeg pogona Sloge
(FOTO: Grad Pleternica)

01.08.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 11848

Grad Pleternica je u suradnji s osnivačem, Požeško-slavonskom županijom, pripremila idejni projekt uređenja zgrade nekadašnjeg pogona Sloge u prostor nove Srednje škole Pleternica za koju je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nedavno dalo suglasnost. Prema riječima gradonačelnice Antonije Jozić, projekt "težak" oko 20 milijuna kuna je spreman i samo čekaju da Ministarstvo objavi natječaj kako bi ga kandidirali i povukli novac iz EU fondova.

- Kompletnu smo dokumentaciju izradili, dobili smo potvrdu glavnog projekta, ušli smo na indikativnu listu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta još u prosincu prošle godine. Redovito izvještavamo Ministarstvo o napretku koji ostvarujemo iz mjeseca u mjesec, a predstoji nam još izrada studije izvodljivosti za koju očekujemo upute od strane Ministarstva. Natječaj očekujemo početkom sljedeće godine. Natječaj je trebao biti objavljen prvo krajem ove godine, ali onda su ga pomaknuli za sljedeću godinu. Ne možemo sami financirati, računamo na europski, odnosno naš novac iz EU fondova gdje oni sufinanciraju u iznosu i do 85 posto. Poznavajući sve procedure koje se moraju proći, nadam se da će škola biti uređena 2016. godine - rekla nam je gradonačelnica Antonija Jozić.


Klikni na sliku za uvećani pregled



Klikni na sliku za uvećani pregled


- Predviđamo nadogradnju i proširenje same zgrade te nadogradnju cijele jedne etaže tako da će ona u konačnici imati preko 3.000 četvornih metara gdje će se smjestiti 11 učionica, zatim tu su praktikumi, prostorije za izvođenje praktične nastave za smjerove konobar i kuhar, kantina i svi oni ostali prostori koje jedna suvremena obrazovna ustanova mora imati. Pritom mislim na knjižnicu, urede za upravu, zbornicu, računovodstvo, a imat će na drugom katu i jednu manju multimedijalnu dvoranu koja će služiti za skupove i prezentacije. Gradit ćemo je prema principima energetski učinkovite gradnje, upravo kako bi se što više uštedjelo na režijskim troškovima - dodaje gradonačelnica Pleternice.


Klikni na sliku za uvećani pregled


Klikni na sliku za uvećani pregled



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI