Tražit će da se Vinska šetnica ukloni ispred gradske kuće

Staza graševine
(FOTO: Lidija Galić)

12.07.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6143

Ne prestaje nezadovoljstvo Kutjevčana zbog nedavno postavljenog „spomenika“ Vinske šetnice. I dok bivši i sadašnji obnašatelji vlasti u Kutjevu prebacuju lopticu jedni na druge, doznajemo da su nezadovoljni i sami vinari.

- Danas ćemo održati sastanak na kojem će biti predstavnici građana, vinara i političkih opcija. Najvjerojatnije ćemo ići s peticijom prema Gradu zbog lošeg odabira lokacije, samog izgleda spomenika, kriterija po kojem su pojedini vinari dobili na njemu svoje mjesto, ali i činjenice da je u jednom dijelu tekst napisan na engleskom jeziku – rekao nam je Ante Pavković, gradski vijećnik i jedan od inicijatora izmještanja obilježja na drugu lokaciju.

- Postoje dvije prihvatljivije i bolje lokacije. Jedna je nasuprot gradske uprave, uz vinsko bure i vinograd, a druga je u sklopu objekta čiji je vlasnik Udruga vinara i vinogradara – buduća vinska kuća koja se nalazi nasuprot kutjevačkog podruma i dvorca – kaže Pavković.


Podsjeća da je za Vinsku šetnicu Turistička zajednica Kutjeva prošle godine dobila od resornog ministarstva oko 40 tisuća kuna iz programa tzv. ``malih projekata``. Novac je potrošen za druge svrhe i prijetila je opasnost da će se morati vratiti.


Kako stvari stoje priča oko Vinske šetnice nije završena. Pavković tvrdi da uz nezadovoljstvo građana sve skupa stvara poprilično lošu sliku o gradu u kojem je vino najznačajniji brend.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI