Pleternicu očekuje vikend zaprežnih utrka uz zanimljiv popratni sadržaj

26.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 7505

Međunarodnim konjičkim turnirom na pleterničkom Hipodromu ovog će vikenda biti zaključen ovogodišnji LIDAS u Pleternici.

U organizaciji Konjičkog kluba Pleternica i uz potporu Grada Pleternice, na trodnevnom će turniru biti održano Prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega i jednoprega, a ovogodišnja je novost i natjecanje u šokačkim kolima.

- Mislim da će šokačka kola biti jako zanimljiva gledateljima. Dvoprezi će se natjecati sva tri dana, od petka do nedjelje, a jednoprezi se natječu u nedjelju - najavljuje Domagoj Katić, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.


U petak će u 16 sati biti vožnja dresure. Za subotu je najavljen Sajam udruga. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pleternice, predstavit će se udruge iz cijele Požeštine. Program počinje u 15 sati, a za 16 sati je najavljen atraktivni maraton u čvrstim preprekama. U nedjelju se od 16 sati održava vožnja između čunjeva, a u 17 sati vožnja slavonskim kolima. U 19 sati jahat će se galopom bez sedla, a tijekom cijelog dana organiziran je prikaz starih zanata i kuhanje lovačkog gulaša u humanitarne svrhe.


Među dvadesetak natjecatelja iz cijele Slavonije, Zagreba i Mađarske, Konjički klub Pleternica ima i ove godine svoje adute.

- Tihomir Salarić i Dario Dorušak naši su predstavnici. Od obojice očekujemo dobar rezultat i plasman u gornjem dijelu ljestvice s obzirom da je naš klub, odnosno naš predstavnik Salarić, ove godine po prvi put nastupio i na svjetskom prvenstvu. To je još jedan pokazatelj kvalitetnog rada i dosadašnjeg uspjeha pleterničkog turnira - ustvrdio je Katić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI