Gorjela knjižnica, vatrogasci iz plamena spasili nastavnicu

Vježba JVP u OŠ Julija Kempfa
(FOTO: Lidija Galić)

06.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 11268

Oko deset sati u OŠ Julija Kempfa oglasila se sirena za uzbunu. Na katu škole, u knjižnici, izbio je požar pa su učenici i djelatnici škole hitno napustili školsku zgradu. Za samo nekoliko minuta na teren su izašli pripadnici JVP i DVD-a Požega te krenuli s gašenjem požara. Najzahtjevnija je bila akcija spašavanja nastavnice koja nije uspjela izaći na vrijeme te je ostala zarobljena u učionici.



Lakše je ozlijeđena i nakon spuštanja pomoću vatrogasne korpe preuzeli su je djelatnici Hitne pomoći. Iz susjedne učionice djelatnici koji nisu uspjeli pobjeći pred vatrom školu su napustili pomoću prečice.





Scenarij je to vatrogasne vježbe koja je održana danas u Kempfovoj školi.



- Svibanj je u znaku zaštite od požara. Želimo upozoriti ljude na opasnost od požara te pokazati našim sugrađanima što vatrogasci rade. Za izlazak na teren treba nam od 30 sekundi do jedne minute. Formirali smo gasni vlak u kojem su zapovjedno i navalno vozilo, auto ljestve i cisterna - pojasnio nam je zapovjednik JVP Zdenko Mautner.



Dodaje da u JVP imaju devet članova koji su dio tima Državne intervencijske vatrogasne postrojbe i obučeni su za gašenje vanjskih požara pomoću helikoptera i sl.

Vježbu su s velikim zanimanjem pratili učenici. Neki su od njih već imali priliku gledati slične vježbe, ali uzbuđenje zbog toga nije bilo manje.

- Bilo mi je super dio kad su izvlačili ozlijeđene. Zanimljivo je sve to, ali ipak mislim da bi me bilo strah da stvarno dođe do ovakve situacije - rekla nam je Ela Ešegović.



- Kad se oglasila sirena morali smo što prije pobjeći iz škole. Mislim da smo već za minutu bili u dvorištu. Ovakve sam vježbe do sada gledao jedino u filmovima, ali uživo izgleda super. Ne znam baš da bi se usudio sudjelovati u tome. Možda jednog dana - kaže Marko Biondić iz 5.c razreda.



- Vatrogasci su ljudi koji kad svi bježe od vatre oni idu u nju kako bi spašavali živote i imovinu. U Požegi smo dobro opremljeni te imamo odlične vatrogasce i mislim da zbog toga naši sugrađani mogu biti mirni - zaključio je na kraju zapovjednik JVP Požega Zdenko Mautner.



FOTO Više fotografija pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI