Pobijedio Mato Klinčić: ¨Bez dobrih drva nema ni dobrog čobanca¨

Mato Klinčić skuhao je najbolji slavonski čobanac
(FOTO: Lidija Galić)

01.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 10029

Mato Klinčić iz Pleternice pobjednik je petog Požeškog kotlića održanog danas, u organizaciji Turističke zajednice Grada Požege, u parku pokraj Orljave.Njegov je čobanac dobio maksimalnih 100 bodova. Ocjenjivala se boja postojanost, okus i opći dojam, a u ocjenjivačkom su sudu bili kuharica Marijana Pranić te profesori Zvonimir Škopec i Zdenko Došen iz Obrtničke škole u Požegi.



- Za dobar čobanac treba za početak dobra volja, najmanje tri vrste mesa i to svinjetina, divljač i junetina. Začini moraju biti isključivo domaći i što je najvažnije treba imati dobra drva. Bez dobrih drva nema ništa. Ponio sam suhu grabovinu jer ako je vatra loša čobanac nikako ne može biti dobar – kaže Mato.


Iako je ribič samo dvaput je sudjelovao na Fišijadi jer, kaže, fiš baš i ne voli kuhati.




- Kad dođe lijepo vrijeme malo-malo kuham čobanac. Kuhao sam u prošlu subotu, danas, a već planiramo novu feštu – dodaje.



- Znala sam da će pobijediti. Imamo tu jednu pticu koja je zaslužna za to. Triput nam je najavila pobjedu, jednom se pokakala kuharu po kecelji i dvaput po stolu. Rekla sam mu odmah da je to znak da će pobijediti – smije se Matina supruga Irena ponosna na njegovu pobjedu.

- To je moja pomoćnica – hvali je i ljubi Mato.

Na natjecanju je sudjelovalo 47 ekipa. Drugo je mjesto osvojio Zlatko Kraker iz Požege kojem je ovo prvo natjecanje.

- A što ću kad znam? – našalio se kratko.



Treća je nagrada otišla u Pleternicu, a osvojio ju je Vladimir Milković koji je pobjedu pripisao cijelom timu s kojim je pripremao današnji čobanac.





FOTO Više fotografija s Požeškog kotlića pogledajte u galeriji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI