Planinarka (21) zaglavila u kamenolomu, GSS-ovci je izvukli

GSS - ilustracija
(FOTO: GSS Požega)

09.03.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 6462

Trojica članova požeške Gorske službe spašavanja imali su večeras prvu akciju tehničkog spašavanja u Slavoniji. Riječ je o 21-godišnjoj Požežanki koja je zaglavila u veličkom kamenolomu.

Prema riječima Dražena Mlinarića, pročelnika požeškog GSS-a, djevojka je sama planinarila te je prilikom spuštanja u predjelu zvanom Šimićev put skrenula s markirane staze, ušla u kamenolom i "upala" u dio iz kojeg se više nije mogla izvući.

- Ona se pokušavala sama izvući negdje od 17 do 20 sati, međutim kako joj to nije polazilo za rukom pozvala je roditelje koji su obavijestili žurnu službu. Mi smo oko 20,40 sati primili dojavu Centra 112, da bismo ubrzo nakon 21 sat već bili na mjestu događaja.


- Akcija je bila prilično zahtjevna, na ovom području još nismo imali takvo spašavanje, no sve je uspješno završilo i izvukli smo djevojku neozlijeđenu - ispričao nam je Mlinarić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI