Nagrađeni radovi Lorene Tutić i Ivane Hlapović

Dodjela nagrada
(FOTO: 034portal)

28.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 6909

Lorena Tutić, učenica 8. razreda Osnovne škole „Braća Radić“ iz Pakraca i njena vršnjakinja Ivana Hlapović iz lipičke osnovane škole, nadgrađene su za literarne gradove na temu „Kako je rat promijenio moj grad“.

Priznanja i novčane nadgrade u vrijednost 500 kuna uručene su mi jučer na svečanosti koja je održana u Gradskoj vijećnici, a kojom je počelo trodnevno obilježavanje početka DOmovinskog rata u Hrvatskoj.

Natječaj šestu godinu zaredom u osnovnim školama provodi Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika koja je i ove godine organizator cijelog obilježavanja. Uz nagrade za najbolje radove koje su dobile i fotomonografije svojih gradova, istim su knjigama nagrađeni i radovi Marte Filipović i Lare Major (Pakrac) te Ines Bina i Valentine Zorbas (Pakrac).


Na jučerašnjoj svečanosti su uz žensku klapu "Stentoria" iz Daruvara nastupili i članovi Kluba bjelovarskih književnika, a poseban gost bio je glumac Goran Navojec koji je i recitirao pjesmu posvećenu poginulom hrvatskom branitelju. Okupljeni u Gradskoj vijećnici su imali prilike pogledati i dokumentarni film i upoznati se s knjigom "Razmjena ratnih zarobljenika", koju je promovirao autor Stjepan Adanić.


Obilježavanje početka Domivinskog rata u Pakracu je nastavljeno i danas i to okruglim stolom pod nazivom "Uloga Pakraca i Lipika u Domovinskom ratu". Uz spomenutu Udrugu te Grad Pakrac, suorganizatori tribine su Hrvatski institut povijesti i Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar čiji je ravnatelj Ante Nazor jedan od brojnih govornika na ovom okruglom stolu.

Središnje obilježavanje zakazano je za sutra. U 11 sati će u pakračkoj župnoj crkvi biti služena sveta misa, oko 12,15 najavljen je polazak "Mimohoda pobjednika" ulicama grada do spomen obilježja na pakračkom groblju, a u 13,30 sati će pred zgradom POlicijske postaje biti organizirano postrojavanje sudionika i prigodni govori.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI