Igra sudbine: Stopirao pa doživio tešku nesreću

Antonio Abramović
(FOTO: Iz privatne kolekcije)

21.01.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 27035

Početkom prosinca šesnaestgodišnji Antonio Abramović iz Pleternice krenuo je u svoju najveću životnu bitku. Nakon stradavanja u teškoj prometnoj nesreći u Kuzmici svakodnevno se bori za povratak u život kakav je imao do te kobne večeri kada je stopirao za prijevoz kući, u Pleternicu.

Splet nesretnih okolnosti je htio da u Kuzmici mladić koji ga je povezao i on dožive prometnu nesreću. Vozač je poginuo, a Antonio doživio obostrano oštećenje mozga i do prije tri tjedna bio je u komi.

- Kad je vidjela da ne dolazi kući majka Fikreta kobnog 4. prosinca krenula je tražiti svog Antonija u Požegu. Nakon što ga nigdje nije pronašla javila se u pleterničku policiju gdje su joj rekli da je Antonio nastradao te da je u šok sobi u požeškoj bolnici. Od tada je svakodnevno uz svoga sina iščekivala dan kada će se probuditi - prepričava obiteljska prijateljica Vesna Kalaica koja je pokrenula akciju prikupljanja novca za obitelj Abramović.


Naime, Antonio je danas prevezen na oporavak u Krapinske toplice. S njim je otputovala i majka čije troškove smještaja ne pokriva HZZO.


- Za početak ostaju tri tjedna i uplatili smo 1.800 kuna za majčin smještaj u blizini bolnice jer sa sinom može biti svakodnevno od 9 do 19 sati. Nakon toga mora napustiti bolnicu. Budući da liječnici prognoziraju dug oporavak novca će trebati još - kaže Vesna Kalaica dodajući da obitelj Abramović živi od braniteljske mirovine oca Zlatka koja je opterećena kreditom jer je bio jamac i dječjeg doplatka. S njim je u Pleternici ostao mlađi sin Dino, učenik drugog razreda osnovne škole.

- Antonio je prije dva-tri dana počeo komunicirati. Ponekad ponavlja riječi koje mu kažemo. U nedjelju smo ga majka i ja molile da pokuša brojiti do deset. Na našu je radost uspio izbrojiti šest brojeva u nizu bez problema. Shvatile smo da nas sada bistro gleda i da nas prepoznaje. Nije znao gdje se nalazi, ali nam je zato rekao da ide u 2.C razred - prepričava Vesna.

O nesreći nisu razgovarali jer liječnici smatraju da je Antonio doživio veliki šok te se boje da bi bilo kakvo podsjećanje na taj dan moglo napraviti samo još veću štetu.

- S motorikom Antonio nema nekih većih problema. Doduše, malo teže miče desnom rukom, ali evo danas mi je njegova majka javila da su ga u Krapinskim toplicama prvi put stavili da sjedi - s puno optimizma u dječakovo potpuno ozdravljenje prepričava obiteljska prijateljica.

Kaže da se svatko tko donira novac za obitelj Abramović potpiše te svi mogu vidjeti račune za do sada potrošen novac.

Ako netko želi pomoći obitelji Abramović može se javiti Vesni Kalaici putem Facebook profila ili nazvati na 098/465 655.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI