Projekt u pripremi: Multimedijalni centar mladih u Požegi

12.12.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 17883

U prijedlogu gradskog proračuna za 2014. godinu, o kojem će Gradsko vijeće Požege danas odlučivati, predviđena je i stavka od pola milijuna kuna za financiranje projekta multimedijalnog centra. Kako doznajemo, radi se o objektu koji je zamišljen kao svojevrsni centar mladih, a više o tome ispričao nam je Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća.

- Mi smo to imali u predizbornom programu Nezavisne liste, sada to želimo realizirati. Riječ je o izgradnji objekta koji bi sadržao klub za mlade, kongresnu dvoranu, kino dvoranu, kazalište...U njemu bi mogle raditi udruge, služio bi za druženja, kulturne događaje i manifestacije. Ne znamo još kolika bi bila ukupna cijena izgradnje i opremanje takvog projekta, prvo treba napraviti projektnu dokumentaciju, troškovnik i studiju isplativosti. Prema predloženom proračunu, Grad će osigurati 507.000 kuna što će Odjel za EU integracije iskoristiti za izradu dokumentacije, studije isplativosti i apliciranje na natječaj Ministarstva turizma. Prijedlog je da se izgradnja objekta financira u omjeru 80:20, dakle veći dio sredstava bi išao izvana, a manji dio bi financirao Grad Požega. Vjerujem da će takav projekt proći na natječaju jer ćemo dokazati da je to Požegi potrebno - rekao nam je Smolčić.

Na pitanje gdje bi Multimedijalni centar bio izgrađen, Smolčić kaže kako postoje dvije moguće lokacije, a obje su u centru grada. Međutim, zasad nije želio otkriti više detalja.


Ova je ideja, očekivano, naišla na odobravanje među mladima. Pozdravio ju je Marijan Crnjac, predsjednik udruge PUMA.


- Nisam još dovoljno upoznat s ovim projektom, tek sam nešto čuo o tome. Ako postoje mogućnosti za takav objekt u Požegi, s prostorima za tribine, predavanja, manifestacije i kino dvoranom, to bi nama uvelike pomoglo. Svakako mislim da je Požegi tako nešto potrebno - rekao je Crnjac.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI