Učenici izrađuju instrumente od prirodnih materijala (foto)

Radionica u Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

05.12.2013. | Mario Barać
Pregleda: 11087

Kako napraviti instrument od prirodnih materijala, tkanine, drveta, raznih boca ili čepova, ali i kukuruza, pšenice, ječma, naučili su danas učenici Osnovne glazbene škole Pakrac na radionici koja je u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera održana u ovoj pakračkoj glazbeno–obrazovnoj ustanovi.



Uz pomoć učiteljica 22 učenika od 1. do 6. razreda izrađivalo je različite zvečke, šuškalice, kišne štapiće, razne vrste udaraljki, bubnjeva, ali i makete gitara, tambura.





Ravnateljica Alfreda Petani Grafina ističe kako je ovo ujedno i prva od dvije planirane radionice u sklopu volonterske akcije pakračke glazbene škole pod nazivom „Raspjevana latica“ koja je nagrađen nagradom „Otisak srca“.



– Drugu radionicu ćemo imati 21. ožujka u povodu obilježavanja Dana darovitosti i Dana djece s posebnim potrebama. Tada će naši učenici održati koncert i organizirat ćemo izložbu instrumenata koje ćemo napraviti danas i koje ćemo tada pokloniti članovima Udruge „Latica“. Prije početka ove radionice sam s učenicima razgovarala o tome koliko znaju o volonterizmu i neugodno sam se iznenadila koliko u stvari malo znaju pa je jedan od zadataka i ovakvih radionica približiti im važnost volonterizma - rekla je ravnateljica Petani Grafina.





Aktivni pakrački glazbeni osnovnoškolci su sinoć, u koncertnoj dvorani škole, održali tradicionalni koncert u povodu blagdana Svetog Nikole.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI