Pripremaju se fešte u Požegi, Pleternici, Pakracu i Lipiku

29.11.2013. | L. Galić/M. Barać
Pregleda: 14977

I ove će godine u Požegi biti organiziran doček Nove godine. Za najluđu će noć biti izdvojeno 40 tisuća kuna od kojih će 20 osigurati Turistička zajednica, a 20 Grad Požega. Prema riječima gradonačelnika Vedrana Neferovića, razmišljaju o tome da ove godine presele doček u pješačku zonu. Slaže se program i više će detalja o dočeku te Božićnom sajmu biti poznato uskoro.

Novu će godinu na otvorenom moći dočekati i Pleterničani.

­- Odaziv građana prošle je godine bio izvrstan. Za razliku od lani u novu ćemo godinu ovoga puta ući uz tamburaše, svirat će TS Naša grana. Doček će biti na Trgu Zrinskih i Frankopana ­ doznali smo od pleterničkog dogradonačelnika Domagoja Katića.


Slab interes građana razlog je što u Kutjevu neće biti organiziran doček na otvorenom.


­- Prvi smo puta organizirali doček na otvorenom 2009. godine. Bilo je 25 ljudi, a pripremili smo kroasane i kuhano vino koje smo poslije dijelili po kafićima ­ kaže Ivica Nikolić, kutjevački gradonačelnik.

Dočeka na otvorenom neće biti ni u Velikoj. Tamo je razlog nedostatak novca. Načelnik općine Vlado Boban kaže da ga nije bilo ni lani jer financijski nisu vremena za to.

-­ Pitanje je koliko bi ljudi došlo na doček na otvorenom budući da će biti organiziran doček u domu i u kafićima ­ kaže Boban.

Pakračani i lipičani će novu 2014. godinu i ove silvestarske noći imati prilike dočekati na otvorenom, na dočecima koji će biti organizirani u središtu Pakraca i Lipika.

U Pakracu će doček koji za građane organizira Grad Pakrac, biti kao i ranijih godina  organiziran u dvorištu kurije Janković, uz neizostavnu glazbu uživo i bogatu ugostiteljsku ponudu, a u Gradu još uvijek nisu sigurni hoće li ove godine biti vatrometa.

Zato će vatrometa sigurno biti u Lipiku, gdje će doček, na Trgu hrvatskih branitelja Lipika, kod tržnice, i ove godine organizirati Turistička zajednica, pod pokroviteljstvom Grada Lipika.

– U pregovorima smo s bendovima koji će glazbom uživo zabavljati naše sugrađane. I ove godine ćemo montirati šator, a uz neizostavni vatromet, mogu najaviti i da će ugostiteljska ponuda biti bogata. Ovo je četvrta godina u nizu da organiziramo doček na otvorenom i dosadašnja su iskustva jako dobra, a odaziv je vrlo velik, pojasnila je Anita Jurković iz lipičke gradske uprave.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI