Žiri na teškom zadatku: Audicija s najviše mališana dosad (video)

Lana i Helena Bobek na audiciji za Cvjetiće glazbe
(FOTO: Aleksandar Grlić)

25.11.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 12539

Na audiciji za 22. Cvjetiće glazbe bila je nezapamćena gužva, prijavilo se čak 43 djece a žiriju iz KUD-a Orljava stvarno nije bilo lako. Mnoga djeca su već nastupala na Cvjetićima i drugim priredbama pa nemaju uopće treme, a pojavila su se i neka nova imena. Poslušajte i vi neka nova buduća imena estrade.



- Nikad nismo imali tako dobar odaziv. Ima možda jedno četvero ili petero djece koja nisu zadovoljila osnovne kriterija, a sada moramo odabrati između preostalih kandidata što neće biti nimalo lako. Rado bismo odabrali 40 kandidata, ali onda bi Cvjetići trajali četiri dana. Super smo zadovoljni i odazivom i kvalitetom - rekao nam je Goran Kovačević, predsjednik KUD-a Orljava iz Pleternice.





Cvjetići će se kao i prošlih godina održavati u Pleternici prvog vikenda u lipnju. Audicija se po prvi put održala u studenom iako se dosad održavala u veljači ili ožujku.

- Pomakli smo termin zbog praktičnih razloga. Djeca sad idu u školi i da ih ne zahvate božićni praznici, također ranije možemo raditi probe s djecom i tamburaškim sastavima. Cvjetići glazbe su jedini takav festival u Hrvatskoj. Ne planiramo nikakve drastične promjene. Festival će trajati dva dana, a ako se posloži ono što radimo, možda ubacimo nešto, dodamo još koju večer - kaže Kovačević.

Kao i na svim audicijama dosad prevladavale su curice, možda na budućoj taburaškoj sceni upravo one prevladaju.

- Tu smo pravo u Europskoj uniji, mislim da imamo više curica nego dječaka. To nije bitno, dobri su i jedni i drugi, neka samo dođu i pjevaju i to je super - ustvrdio je Kovačević na kraju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI