Radiković: Sve ide prema planu, izgradnja bi mogla početi u ožujku

Rudolf Radiković
(FOTO: PIXSELL)

19.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 7119

Izgradnja "Zlatnih termi" u Velikoj mogla bi započeti već početkom ožujka iduće godine. Prema riječima Rudolfa Radikovića, vlasnika Veličkih toplica, za sada sve ide po planu.

- Radimo punom parom i zasad je sve u najboljem redu. Predali smo svu potrebnu dokumentaciju ministarstvima i službama kako bismo dobili potrebne dozvole i suglasnosti. Napravili smo analizu zaštite okoliša te očekujemo uskoro suglasnost Ministarstva zaštite okoliša - rekao nam  je Radiković dodajući da u cijelom poslu imaju vrlo dobru suradnju sa Županijom i Općinom Velika.

Očekuje da bi cjelokupna dokumentacija trebala biti prikupljena do kraja studenog. Dinamika realizacije projekta ovisit će o sredstvima koja se između ostaloga očekuju i iz strukturnih fondova EU.


Investicija je teška 12 milijuna eura. Uz hotel sa 84 sobe kompleks će imati kongresnu dvoranu, zatvoreni bazen, wellness, dvije ambulante, teretane, saunu, salon ljepote i frizerski salon te salu za svečanosti. Dovršetkom termi bit će stvoreni preduvjeti za cjelogodišnju turističku sezonu, a uz pedesetak stalno zaposlenih terme će tijekom ljeta zapošljavati još dvadesetak sezonaca.


S obzirom na značaj ovog projekta za velički kraj i šire područje, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević kaže kako je zadužio jednog referenta u Županiji da svakodnevno prati tijek realizacije kako bi Županija, koliko je god moguće, bila na usluzi i olakšala investitoru daljnja ulaganja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI