Građanskoj inicijativi odobren novac za dvojezične info panoe

Viškovački grad
(FOTO: GI Kuzmica)

01.10.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 4554

Udruga „Građanska inicijativa Kuzmica“ koja se bavi očuvanjem povijesno kulturne baštine kuzmičkoga kraja uspješno je prošla na natječaju Slagalice - zaklade za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka te potpisala ugovor kojim se podupiru aktivnosti izrade i postavljanja info panoa ispred kurije Kušević u Kuzmici te u obližnjim Viškovcima uz prometnicu kao informaciju o postojanju utvrde Viškovački grad povrh naselja. Slagalica je za ovaj projekt odobrila 15.000 kuna.

S obzirom da Zaklada Slagalica financira 75 posto projekta, ostatak će sufinancirati Grad Pleternica, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim podružjem PSŽ i Požeško-slavonska županija.

Prilikom posjeta pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić nedavnoj radnoj akciji na Viškovačkom gradu gradonačelnica je istaknula kako je važna suradnja Grada i udruga s njegovog područja upravo zbog realizacije ovakvih projekata.


- Pozdravljam ovakvu inicijativu i drago mi je što je ljudima stalo do kulturne i povijesne baštine. To je svakako jedan od razloga zašto smo se i odlučili sufinancirati ovaj projekt - istaknula je Jozić.


- Naša udruga je prepoznata kao jedna od rijetkih koja svojim idejama, djelovanjem, upornošću i kompetentnošću izrađuje projektne dokumentacije te se samostalno javlja na natječaje. Shodno tome, već drugu godinu zaredom, odnosno otkad postojimo, uspijevamo osiguravati financijska sredstva izvan lokalne samouprave na raznim natječajima kojima se podupiru inicijative građana za razvoj lokalnih zajednica te ih ugrađujemo u svoje djelovanje, svoj zavičaj i razvoj svijesti za samoinicijativom kojom možemo puno doprinijeti okruženju u kojem živimo - rekao je Miro Rašić, predsjednik GI Kuzmica.

Rašić je podsjetio kako je za lanjski projekt obilježavanja 100. obljetnice puštanja u rad kuzmičke hidroelektrane udruga osigurala sredstva preko Fonda za energetsku učinkovitost. Najavljuje kako će info panoi u Kuzmici i Viškovcima biti dvojezični - na hrvatskom i engleskom jeziku.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI