Pušači, postanite bivši pušači!

Ilustracija: Pušenje
(FOTO: Goran Jakus/PIXSELL)

20.05.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3052

U našoj županiji oko 400 ljudi godišnje umire od bolesti koje se mogu povezati s pušenjem, upozoravaju iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Stoga će požeško Javno zdravstvo u svojim prostorijama, u povodu Svjetskog dana nepušenja, organizirati tjedan dana individualnog savjetovanja za sve građane zainteresirane da lakše i uz stručnu pomoć prestanu pušiti.

- Provodit ćemo poznate psihoterapijske tehnike u koje je uključeno popunjavanje testova i razgovor s liječnikom i psihologom, a njihov je cilj nagnati svakog pušača da razmisli o tome koliko mu pušenje uistinu šteti i da razbije neke zablude oko prestanka pušenja, kazala je Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo požeško-slavonskog HZJZ-a za 034portal.

Kovačević je najavila i skorašnje ponovno pokretanje požeške Škole nepušenja, koja je tijekom dosadašnjih godina polučila konkretne rezultate. Prema njenim riječima, od ukupno 40-ak polaznika, 30 posto njih je trajno prestalo pušiti.


Zainteresirani za pomoć pri prestanku pušenja mogu se osobno javiti tijekom idućeg tjedna svakog radnog dana između 12 i 14 sati u Zavod za javno zdravstvo, Županijsku 9 u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI