FOTO: Autor/Izvor zagreb.info
Ako volite pravu sarmu, ova će biti nešto poput njezine “šašave rođakinje”
Sastojci:
12 većih listova lipe
25 dag brašna od bijelog kukuruza
2 dl jogurta
4 dl domaćeg gustog kiselog vrhnja
ulje
maslac
sol
papar
Priprema:
Mlado lipovo lišće, ubrano u proljeće, složite u posudu, prelijte ga vrućom vodom, a nakon 10 minuta ocijedite.
Za nadjev sjedinite kukuruzno brašno s jogurtom i žlicom maslaca, posolite i izmiješajte tako da smjesa ne bude ni tvrda, a ni meka.
Zatim stavljajte manje količine smjese na listove lipe i savijajte u sarmice.
Slažite ih u prikladnu nauljenu posudu, prelijte posoljenim uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 20 minuta.
Za vrijeme pečenja sarmice poprskajte vodom i, ako je potrebno, prelijte uljem. Pečenu sarmu prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem i poslužite toplu.
(Izvor: zagreb.info)