Oduševit će vas kukuruzna sarma s vrhnjem

FOTO: Autor/Izvor zagreb.info

29.11.2020. | 11:50 | zagreb.info
IZVOR: zagreb.info
Pregleda: 2529

Ako volite pravu sarmu, ova će biti nešto poput njezine “šašave rođakinje”

Sastojci:

12 većih listova lipe
25 dag brašna od bijelog kukuruza
2 dl jogurta
4 dl domaćeg gustog kiselog vrhnja
ulje
maslac
sol
papar


Priprema:


Mlado lipovo lišće, ubrano u proljeće, složite u posudu, prelijte ga vrućom vodom, a nakon 10 minuta ocijedite.

Za nadjev sjedinite kukuruzno brašno s jogurtom i žlicom maslaca, posolite i izmiješajte tako da smjesa ne bude ni tvrda, a ni meka.

Zatim stavljajte manje količine smjese na listove lipe i savijajte u sarmice.

Slažite ih u prikladnu nauljenu posudu, prelijte posoljenim uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 20 minuta.

Za vrijeme pečenja sarmice poprskajte vodom i, ako je potrebno, prelijte uljem. Pečenu sarmu prelijte zagrijanim kiselim vrhnjem i poslužite toplu.

 

(Izvor: zagreb.info)




VIŠE NA TEMU:
SARMA
VRHNJE
RECEPT
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI