Održane edukacije s ciljem podizanja svijesti i prevencije rodno uvjetovanog nasilja na području Požeško-slavonske županije


(FOTO: Udruga Humanum )

30.1.2023. | 14:11 | Udruga Humanum
Pregleda: 909

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum, Centar za socijalnu skrb, odnosno Županijski ured, Zajednica Udruga Društvo Crvenog križa Požeško-slavonske županije, zapravo Sigurna kuća za žene žrtve nasilja i Društvo Multiple Skleroze PSŽ od 1.7.2022. do 30.6.2023. provode projekt pod nazivom „Podržane, snažne i informirane- budućnost bez nasilja!“Aktivnosti projekta idu u smjeru identifikacije faktora koji doprinose ranjivosti žrtve te utvrđivanju učestalosti nasilja nad ženama u riziku.
Svrha svih projektnih aktivnosti usmjerena je na osiguravanje uvjeta za djelotvoran i cjelovit utjecaj radi unaprjeđenja zaštite i pomoći žrtvi nasilja, te osvješćivanja šire javnosti o ovom problemu.

Kako bi se ostvarila svrha projektnih aktivnosti, održane su socijalno-rehabilitacijske radionice u Požegi i Jakšiću, dvije javne kampanje povodom obilježavanja Nacionalnog i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te je osigurano besplatno psihološko i pravno savjetovanje ženama žrtvama nasilja i ženama u riziku od nasilja (uto., čet. i pet. 11-14 sati 0993707063).Na dalje, osnovana je neformalna incijativa Budućnost bez nasilja- Humanimir čije članice planiraju aktivnosti i projekte usmjerene na borbu i prevenciju rodno uvjetovanog nasilja i ostalih oblika nasilja na području naše županije. Inicijativi su se zasad priključile udruga Humanum, Županijski ured, Zajednica Udruga Društvo Crvenog križa Požeško-slavonske županije, Društvo Multiple skleroze PSŽ, Kulturni centar Požega, udruga Oppidum, Gradski savjet mladih grada Požege i udruga La Bella Vita iz Kutjeva. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se priključe i podrže rad inicijative!

Kako bi se podigla razina znanja i svijest o oblicima nasilja nad ženama, 26.1. i 27.1.2023. godine organizirane su edukacije za stručnjake, djelatnike i zainteresirane korisnike o problematici nasilja, obiteljskom nasilju te seksualnom nasilju koju su vodile stručnjakinje iz Ženske sobe, Zagreb, na području Grada Požege, Grada Pleternice, Općine Jakšić i općine Brestovac. Ovim putem se zahvaljujemo svima koju su sudjelovali na edukacijama te podržali projektne aktivnosti.Ukoliko Vi ili netko koga poznajete doživljavate nasilje možete se obratiti na sljedeće brojeve:

Policija 192 ili najbliža policijska postaja

Hitna pomoć 194

Centar za socijalnu skrb Požega(Županijski ured) (034) 273 807

Liječnik opće prakse u Domu zdravlja

Centar za podršku i razvoj civilnog društva "DELFIN"- 034 411 780

Udruga Humanum- 099 370 70 65

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja - 116 006

Ženska pomoć sada - SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji- 0800 655 222

Ženska soba - 01 6119 174

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI