NASLOVNAPOLITIKA

Održana tribina za mlade - Mladi i Požega

15.3.2019. 10:30 | Grad Požega IZVOR: Grad Požega PREGLEDA: 807

- Kako se mladi mogu uključiti u donošenje odluka? Kada će Gimnazija dobiti svoju sportsku dvoranu i zašto su stali radovi na izgradnji sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“? Koje će mogućnosti mladim poduzetnicima ponuditi Poduzetnički inkubator? – bila su samo neka od pitanja koja su učenici trećih i četvrtih razreda požeške Gimnazije postavili gradonačelniku Darku Puljašiću na danas održanoj tribini za mlade nazvanoj „Mladi i Požega“. Tribinu je organizirao Savjet mladih Grada Požege, a našla se i u službenom programu obilježavanja Dana Grada.

- Politika je alat putem kojega možete puno toga dobroga napraviti, a još lakše puno toga lošega. Sve te odluke utječu i na vas, a vi na svijet gledate drugim očima. Ja kao gradonačelnik, gradska uprava i naš Savjet mladih stojimo vam na raspolaganju u svakom trenutku. Važno mi je znati kako razmišljate i u kojem smjeru idete. Većina vas otići će na fakultete, a mi smo ti koji vam moramo osigurati da se imate kamo i zašto vratiti. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Bila je prilika da svoj rad prezentira i Savjet mladih Grada Požege koji ima za cilj omogućiti sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivnog uključivanja mladih u javni život te informiranja i savjetovanja mladih u Gradu Požegi.

- Ovaj saziv Savjeta mladih Grada Požege je definitivno najaktivniji od svih do sada. Drago mi je što mogu reći da Gimnazija Požega sada već u drugom sazivu ima svojega predstavnika što je jako bitno. Uz organizaciju raznih tribina, seminara i konferencija, zasigurno jedan od najposjećenijih događaja koji tijekom godine organiziramo je Norijada. - rekao je Ivan Svjetličić, predsjednik Savjeta mladih Grada Požege.

Cilj ove tribine je raditi na izgradnji vizije Požege kao mjesta koje aktivno živi na kulturno-društvenom planu, a svojim sadržajem zadovoljava sve ciljne skupine građana. Mali grad s razvijenom urbanom kulturom, provokativnim građanstvom, jasno definiranim lokalnim identitetom i pametno iskorištenim resursima privlačan je za život ne samo lokalnog stanovništva nego i gostima koji ga imaju priliku upoznati.

Sudionici tribine dotakli su se brojnih tema, od izgradnje Poduzetničkog inkubatora, stvaranja povoljnih uvjeta za razvoj gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta, do uvijek aktualnog pitanja kina u Požegi i punude glazbenih sadržaja. Tribinu je moderirao Zoran Jekić, magistar edukacije Hrvatskog jezika i književnosti i Povijesti.

 

Tekst: Grad Požega

Foto: Grad Požega/ Savjet mladih Grada Požege
Tagovi: savjet mladih grada požege, požega, tribina, mladi i požega

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

250.000 Hrvata su alkoholičari

.

Brunini prijatelji obilježili tužnu prvu godišnjicu njegove tragične smrti

.

Požeški HDZ- nekad i sad

.

Korizmena duhovna obnova redovnica u Požegi

.

ʺNema razloga da Grad Požega ne donese odluku da pojedini nogostupi ujedno budu i biciklističke stazeʺ

.

KOLEGA, IZDRŽI-ʺNisam kriv. To je materijalna činjenica, a ne osjećaj.ʺ

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

FOTO: Ministranti iz slavonsko-podravskog arhiđakonata u požeškom kolegiju

.

Sunčano i iznadprosječno toplo, temperature u Požegi do 22°C

.

Hit komedija ʺNišta ljubav samo sexʺ uskoro u Slavonskom Brodu

.

U Trenkovu sudar traktora i automobila, traktor ostao prepolovljen na cesti

.

Ivica Pejnović više nije trener BSK-a

.

Natalija B. koju je kuma ministrice Žalac pregazila pa ostavila na cesti u Jakšiću: ʺKako možete ne pomoći unesrećenom!?ʺ

.

Cvjetna rapsodija u lipičkom perivoju

.

U Lipiku otvoren natječaj „Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj 2019.“

.

Ravnomjeran razvoj pleterničkog kraja

.

Povodom Dana vode mali Brestovčani čistili vodotok Orljavicu ispod škole

.

Prevladavat će sunčano te iznadprosječno toplo

FOTONALAZ

DJEVOJKE, POZOR! Casting za Miss Supranational za Slavoniju 26.4.