NASLOVNASPORT
Održana Skupština PŠS-a : ʺSkinite Messija sa zgrade na Sportsko – rekreacijskom centruʺ

FOTO: M.M.

Održana Skupština PŠS-a : ʺSkinite Messija sa zgrade na Sportsko – rekreacijskom centruʺ

22.10.2019. 10:34 | sport-pozega.hr IZVOR: sport-pozega.hr PREGLEDA: 3386

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi jučer je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza. Na dnevnom redu bilo je trinaest točaka, a na sjednicu se odazvalo 49 delegata od 78 udruga. Nakon što je verificirano 12 zamjenskih članova Skupštine usvojen je zapisnik sa prošle sjednice koja je održana 09. travnja 2019.Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je pozdravio sve nazočne sportske djelatnike i naglasio da je ovo planska skupština kako bi se napravio rebalans u proračunu Saveza jer su neke udruge otišle u veći rang natjecanja.


Naglasio je da je više od 4 milijuna kuna ove godine izdvojeno za sport kroz Požeški športski savez, a ukupno oko 7 milijuna kuna kad se uračunaju sredstva koja Grad osigura kroz Javnu ustanovu Sportski objekti Požega.Savez je uključen kao i svake godine u programe Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivna sportska zjednica“ i “Od sportske škole do Olimpijskih igara”. Istakao je i da će se na ovoj sjednici neke udruge isključiti iz Saveza jer su se ugasile ili vise nisu aktivne.

Pohvalio je rezultate nekih udruga (ŽKK Plamen Požega, STK Požega, RK Požega, NK Požega, Šahovski klub Požega) koji su prepoznati od strane Grada i Saveza kroz povećanje sredstava.

Nakon toga je usvojen dnevni red. Glavni tajnik Željko Mitrović zatražio je da se 5 udruga isključi iz članstva. To su Judo klub Vallis Aurea, Malonogometni klub Javni prijevoz Legac, Športsko – ribolovno društvo Šaran, Tenis klub Centar Luks Racing Team. Navedene udruge su se ili ugasile ili nisu aktivne dok je ŠRD Šaran promijenio središte udruge koje je sada u Eminovcima, u općini Jakšić pa ne može više biti član Požeškog športskog saveza. Delegati su potom izglasali da se navedene udruge isključe iz Požeškog športskog saveza koji sad u svom punopravnom članstvu ima 73 udruge.Tajnik Željko Mitrović nakon toga je obrazložio povećanje sredstava za udruge koje su prešle u veći rang natjecanja (STK Požega 20 000 kuna, RK Požega 50 000 kuna, ŠK Požega 10 000, NK Požega 100 000 kn, pričuva 10 000 kn), a potom je uslijedila rasprava o navedenom prijedlogu.

Prvi se javio Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega) koji je rekao da se nada da ovaj prijedlog nisu donijeli sportski djelatnici te da jedino ova Skupština može donijeti odluku koliko tko dobiva te da se prijedog ne usvaja već se donosi odluka. Predsjednik Abramović je rekao da je Englman u pravu i da neki klubovi moraju dobiti više jer su prešli u viši rang.

Josip Banović iz Športske udruge slijepih Zlatna dolina je zamolio donaciju od 2000 kuna za kuglački turnir koji će njegova udruga organizirati 09. 12. 2019., a predsjednik Abramović je odgovorio da će se to osigurati iz rezervnih sredstava.Za povećanje sredstava zamolio je i Vinko Neruda (Aero klub Požega) jer se ne mogu pokriti sa 2000 kuna, u 2020 će njegov klub organizirati natjecanje s velikim brojem djece i mladih. Prijedlog izmjene Financijskog plana za 2019. usvojen je sa jednim glasom protiv i to od delegata Vladimira Englmana. 

Prijedlog programa rada i financijskog plana za 2020. je obrazložio tajnik Željko Mitrović koji je naglasio da je gotovo identičan kao i iza 2019. Posebno se zahvalio doktoru Vladi Drkulcu za vođenje sportske ambulante. Također je naglasio da bi nešto trebalo promijeniti kod dotacija za sportske manifestacije. Istakao je i da će planira pokrenuti rad Ženskog rukometnog kluba Požega. Ponovno je kao veliki problem u radu udruga istakao nedostatak dvoranskog prostora u gradu. Apelirao je da se dostavljaju vijesti i rezultati udruga kako bi se objavili na internet stranici Saveza što onda prenesu i svi drugi lokalni portali. Tajnik je obrazložio prihode i rashode u financijskom planu kao i raspodjelu udrugama za 2020. Istakao je veliko povećanje troškova sudaca i prijevoza kod RK Požega zbog ulaska u 1. HRL – Sjever te malo povećanje kod ŽKK Plamen Požega. Naglasio je da treba pomoći i Odbojkaškom klubu Sokol jer su se povukli ljudi koji su desetak godina vodili klub. Povećanja su prisutna i kod STK Požega, NK Požega, NK Dinama Vidovci i Teniskog kluba Požega. Naglasio je da od ove godine i MNK Autodijelovi Tokić  koji igraju 2. Hrvatsku malonogometnu ligu - Istok ulaze u financiranje. Nakon toga uslijedila je rasprava.Dinko Zima (BBK Požega) ponovio je svoj prijedlog o inicijativi za izgradnju atletske staze koji je iznio i na posljednjoj sjednici. Tajnik Mitrović je odgovorio da taj prijedlog i inicijativa ide i od strane Saveza prema Gradu.

Predrag Livak (HPD Sokolovac) se zahvalio na podršci u radu te upoznao nazočne da su se članovi njegove udruge u kolovozu ove godine popeli na najviši vrh Europe i da nema puno planinarskih društava u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti s takvim rezultatom. Predsjednik Abramović čestitao je na rezultatu i još jednom pozvao udruge da mailom šalju svoje rezultate kako bi se i šira sportska javnost upoznala s njima.

Irenka Milobara (JK Judokan) je istakla svoje razočaranje jer već 8 godina njen klub dobiva ista sredstva. Rebalansom je zatražila povećanje. Tajnik Mitrović je odgovorio da su sredstva ograničena te da bi se nekom podiglo nekom se treba i oduzeti. Milobara je rekla da ne želi da se nekom uzima već da se pronađe za judo.

Slobodan Manović (NK Slavonija) je predložio da se 3.000 kuna predviđenih za ŠRD Šaran koji više nije član PŠS-a prenamjeni za ŠRD Požegu.

Vladimir Englman (ŽKK Plamen Požega) je naglasio da njegov klub 17 godina igra najviši rang natjecanja u državi, 1. Hrvatsku žensku košarkašku ligu. Istakao je i da Hrvatski olimpijski odbor ima kriterije ali i što to znači imati kategorizirane sportaše. Dodao je da NK Požega i u 1. i u 2. kategoriji dobiva sredstva. Glasao je protiv jer je 200 000 kuna puno u natjecateljskoj sezoni 2019./2020. Dok njegov klub koji je tražio 10 000 kuna povećanja to ne može dobiti netko drugi dobiva čak 200 000 kuna. Upitao je i tko to širi dezinformacije da ŽKK Plamen Požega nema mlađe kategorije. Također je dodao da iz 1. Lige njegov klub neće ispasti dok to sami ne budu željeli. Na kraju je dodao da je Savez dvoličan jer svake godine njegov klub ima najbolje sportaše, a ne može dobiti ni 10.000 kuna. Predsjednik Abramović je odgovorio da nije lako ali da Grad pomaže njegovom klubu kao i Savez i da će povećanje sredstava za ŽKK Plamen Požega doći kroz suđenje, prijevoze i kotizacije ali je Englman ponovno tražio da ta sredstva dobije kroz kvalitetni sport.

8FOTO)

Zlatko Jaroš (Moto klub Požega Promet) je upitao zašto se skupljaju i šalju papiri kad je sve isto. Zatražio je da se kvalitetni sport promijeni u podobniji sport. Rekao je da je kvalitetni sport izgovor da bi se podigli novci NK Slavoniji i NK Požegi koji nisu otišli u viši rang nego se liga razvodnila. Rekao je da to sve nije dobro izbalansirano.

Slobodan Manović (NK Slavonija) je rekao da ne podcjenjuje nikoga ali da je u nogometu teže uspjeti nego u ostalim sportovima i da Slavonija ima 200 djece.

Predsjednik Abramović je dao na glasovanje prijedlog da se ŽKK Plamen Požegi povećaju sredstva za 10 000 kuna što je prihvaćeno većinom glasova, uz 5 suzdržanih. Nakon toga na glasovanje je dao prijedlog programa rada i financijskog plana za 2020 koji su prihvaćeni uz jednog suzdržanog delegata Irenku Milobaru.

Pod točkom različito Petar Bosanac (Streljački klub Požega) upitao je što je sa radovima na Gradskoj streljani, a ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Požega Anto Brkić koji je bio gost na sjednici Skupštine mu je odgovorio da ne upravljaju tom zgradom. Tajnik Mitrović je odgovorio da je pokušao doći do informacija ali nije dobio i da će odmah zatražiti od Grada odgovor.Irenka Milobara (Judo klub Judokan) je upitala tko je stavio Messija na zgradu na Sportsko – rekreacijskom centru i zatražila da se Messija skine, a ako već netko mora biti na zidu da onda bude neki hrvatski nogometaš.

Predsjednik Nino Abramović se na kraju zahvalio svima na dolasku i poželio svima dobre rezultate.

(Izvor: sport-pozega.hr)

Tagovi: skupština, PSŽ, sport

48 SATI NA 034PORTALU

.

Ujutro pretežno oblačno, zatim smanjenje naoblake sa zapada

.

Ljeto na lipičkim bazenima, 11.7.2020.

.

Teža prometna nesreća kod Velike između traktora i automobila, dvije osobe prevezene u OŽB Požega

.

U PSŽ ima 73 aktivna slučaja, 5 osoba je hospitalizirano

.

Posjetite novootvorenu cvjećarnicu ʺPalmaʺ u Požegi

.

140 novih slučajeva zaraze koronavirusom

.

Subotnja sunčana šetnja Požegom 11.7.2020.

.

Zabrana paljenja vatre na otvorenom

.

Sedam novooboljelih na području susjedne županije

.

Ravnatelj bolnice Glavić i epidemiolog Vitalia obranili požešku bolnicu i Požeštinu od daljnjeg širenja koronavirusa

Građ. Zemljište Lovre pl. Matačića

Nikon D850 DSLR Camera i Nikon D750 DSLR

Potrebni ozbiljni radnici za rad u Švedskoj

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Održan plenum 1. i 2. ŽNL PSŽ - Glavna tema NK Croatia i NK Vidovci; ʺVeži konja gdje gazda kažeʺ

.

Od idućeg će tjedna nošenje maski u trgovinama biti obavezno, u kafićima ne

.

Biskup Škvorčević primio o. Kirku Velinskoga iz Makedonske pravoslavne Crkve

.

Načelnik Stožera CZ Brodsko-posavske županije završio u samoizolaciji jer je bio u kontaktu s pozitivnom osobom

.

Trik za najfiniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

.

Danas u većem dijelu dana pretežno sunčano

.

Županija osigurala milijun kuna za obnovu Opće županijske bolnice Pakrac

.

Požeška policija u pretrazi kuće našla i zaplijenila skoro tri tone duhana

.

Prešli smo 100 novooboljelih u danu

.

Raspisan Natječaj za isticanje kandidata za javna priznanja Grada Lipika

.

Još deset dana za prijave na radionice za izgradnju vještina mladih

.

Grad Požega pristupio članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

.

U Požeško-slavonskoj županiji ukupno 71 aktivan slučaj zaraze koronavirusom, petero hospitaliziranih

.

S radom počela besplatna Škola kuglanja Požeškog športskog saveza

.

U Lipiku potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom

.

I ovog će vikenda policija provoditi pojačane mjere u prometu

.

Jučer krađa bicikla, izazivanje požara, pijani vozači, bijeg s mjesta prometne nesreće...

.

Capak najavio uvođenje strožih mjera

.

Sok od mente: Recept koji tako dobro osvježava tijelo i dah

FOTONALAZ

FOTKA DANA: U polju kod Jakšića