NASLOVNAPOLITIKA
Održana 21. sjednica Gradskog vijeća - usvojena odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora

FOTO: M.M.

Održana 21. sjednica Gradskog vijeća - usvojena odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora

19.2.2020. 18:20 | pozega.hr/M.M. IZVOR: pozega.hr PREGLEDA: 2058

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Požege održali su dana 19. veljače 21. sjednicu na kojoj se našlo 17 točaka dnevnog reda. Od značajnijih svakako treba istaknuti Odluku o dodjeli javnih priznanja 2020., te Odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege.Na samom početku sjednice SDP-ova vijećnica Martina Vlašić Iljkić postavila je pet pitanja gradonačelniku Puljašiću:


1. Prije godinu i pol je napravljena šetnjica uz Veličanku no ona i dalje nije završena. Rasvjeta je postavljena sa velikim vremenskim odmakom, a klupe i dalje nisu postavljene iako je zamjenik Ferdinand Troha ovdje na sjednici rekao kako će to biti čim vremenske prilike dozvole, tada je mislio na proljeće 2019. godine. Što je sa planiranim klupama, da li su bile dio projekta šetnjice tijekom 2018. godine, da li se namjeravaju postaviti?

 2. Kakva je suradnja i vaša komunikacija sa predsjednicima mjesnih odbora, koliko ste imali sastanaka u ovom četverogodišnjem mandatu sa istima? 


3.  Da li su predsjednici mjesnih odbora uključeni u procjenu potreba u pojedinim mjesnim odborima? Primjerice, ovdje mislim na činjenicu da smo upozoravali da se sjenice ne koriste u svrhu kojoj su namijenjene, te da su često uništene i neodržavane, te usprkos tome Grad postavlja nove sjenice na dječja igrališta koja su zapuštena, dakle ulaže u nešto nepotrebno, a u ono potrebno - ne. Primjerice na dječjem igralištu na Sajmištu s jedne strane je pruga, a s druge strane je dosta prometna ulica Bana Josipa Jelačića, te bi umjesto sjenice dobro došla zaštitna ograda i ulaganje u nova igrala.

4. Na Sajmištu su izgrađene nove zgrade i useljene su mahom mlade obitelji, koje zasigurno očekuju kako će njihova djeca biti primljena u Dječji vrtić Požega, objekt Cvjetna livada ili objekt u Rudinskoj ulici. Na portalima dajete izjave da vam je visoko priotetno ulaganje u mlade, ostanak mladih u Požegi, gdje "naši ljudi imaju pravo dobro živjeti, zapošljavati i odgajati djecu na svom pragu". Bliži se novi natječaj za prijem djece u Dječji vrtić Požega, a niste napravili ništa vezano za povećanje kapaciteta za prijem djece, pa će ponovno preko 100 djece ostati bez vrtića. Kako namjeravate riješiti navedeni problem? 

5. Kada govorimo o vašoj brizi za djecu, obitelj, ranjive skupine, žrtve nasilja u obitelji, vaš prethodnik Vedran Neferović je podnio tužbu 2015. godine za iseljenje iz prostora u vlasništvu Grada Požege, protiv Centra za socijalnu skrb Požega, Podružnica Obiteljski centar Požeško - slavonske županije, pravdajući se da prostorije trebaju Gradu Požegi radi potrebe tada Ureda za europske fondove. Kasnije je sklopljena nagodba od strane Vedrana Neferovića i ravnatelja Centra Vjekoslava Potočanca, gdje se daje odobrenje za korištenje prostora Obiteljskom centru na katu objekta. Prostorije u prizemlju su korištene za radionice za djecu, osobe s invaliditetom, te je bila uređena prostorija za dojenje. Sada se prostor koristi isključivo na katu objekta, koji je nedovoljan ako se razmišlja u kontekstu širenja mreže socijalnih usluga Podružnice obiteljski centar na dobrobit građana i cjelokupne lokalne zajednice. Moje pitanje: Tko koristi donji dio objekta sada, budući ste se selili i otvarali nove prostore, kojima se hvalite. Da li razmišljate o popravku nanesene štete Centru za socijalnu skrb Požega od strane Vedrana Neferovića i vratite prostore istom na korištenje, budući vam je, kako kažete, visoko na listi prioriteta skrb za obitelji, djecu i mlade?

 

Gradonačelnik Puljašić rekao je da će pisanim putem odgovoriti na sva pitanja vijećnice Martine do sljedeće sjednice.

Zatim je na početku sjednice usvojen je zapisnik s 20. sjednice Gradskog vijeća, Zaključak o korištenju proračunske zalihe za mjesece studeni i prosinac 2019. godine, te Izvješće gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine. Većinom glasova usvojena je i Strategija razvoja turizma Grada Požege od 2020. do 2027. godine. Izradi Strategije pristupilo se u cilju valorizacije turističke ponude i načina definiranja turističkih projekata kojima bi se poboljšala kvaliteta postojeće turističke ponude i stvorili preduvjeti za razvoj dodatne ponude i ukupnog razvoja grada Požege.

Pred vijećnicima se našao i prijedlog Odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Požege, prijedlog Odluke o nekorištenju prava prvokupa za nekretninu u Požegi, u Ulici Julija Kempfa 2/1, kao i prijedlog Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Požege (u k.o. Šeovci i k.o. Toranj), a usvojen je i prijedlog Godišnjeg izvješća o ostvarivanju programa korištenja sredstava od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Grad Požegu u 2019. godini.Gradski vijećnici usvojili su Odluku o izmjenama Odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću Grada za 2020. godinu te Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Grada Požege. Među točkama dnevnog reda našle su se i dvije koje se odnose na Gradsku knjižnicu i čitaonicu Požega koja davanjem suglasnosti Gradskog vijeća od sada nosi naziv Gradska knjižnica Požega, a dana je i prethodna suglasnost na Statut Gradske knjižnice.

Raspravljalo se i o prijedlogu Odluke o prihvaćanju Programa, te uvjeta i načina provedbe urbanističko-arhitektonskog natječaja za rekonstrukciju Trga Svetog Trojstva. Naime, temeljem odobrenog projekta za sufinanciranje Zelena urbana mobilnost, te definiranih aktivnosti projekta, pristupa se izradi projektne dokumentacije za uređenje plohe Trga Svetog Trojstva u Požegi putem raspisivanja i provođenja javnog natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja.

- Pozivam sve sugrađane da se uključe jer je bitno da upravo građani Požege kažu što žele s Trgom Sv. Trojstva. Struka će dati svoje smjernice i ograničenja, a ja bih volio da svatko od nas da svoj mali doprinos i kaže što želi da na tom Trgu bude. Vizija odražava želju da se grad Požega, u bliskoj budućnosti, prometne u mjesto visoke kvalitete života, pružajući jednake mogućnosti za sve. Kako bi se ostvarila vizija potrebno je na adekvatan i okolišno prihvatljiv način razviti i prilagoditi postojeću urbanu infrastrukturu te osigurati veću učinkovitost i ponudu javnih usluga za sve građane. Prema dokumentu Konzervatorska studija povijesne jezgre – Opće postavke i smjernice urbane obnove povijesne jezgre Požege, prijedlog strategije za uređenje plohe Trga Sv. Trojstva ukazuje da je u današnjem stanju potpunog zagušenja automobilskim prometom, potrebna postupna deregulacija prometa i rasterećenje Trga. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.Gradski su vijećnici donijeli i odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Požege. Za dan provedbe izbora određen je 19. travnja 2020. godine. Među nadopunama dnevnog reda našlo se usvajanje Zaključka Mandatne komisije u svezi stavljanja u mirovanje mandata člana Gradskog vijeća Grada Požege, Dražena Pekčeca iz osobnih razloga i početka obnašanja dužnosti zamjenika člana Renata Adžića u Gradskom vijeću Grada Požege, neizabranog člana na Kandidacijskoj listi grupe birača na lokalnim izborima održanim 21. svibnja 2017. godine.

(Izvor:pozega.hr)

Tagovi: vijeće, sjednica, požega, grad

48 SATI NA 034PORTALU

.

Caritas Požeške biskupije nastoji djelovati i tijekom epidemije koronavirusa

.

Večeras spavamo sat kraće; kazaljke s dva pomičemo na tri sata

.

Subotnja šetnja Pleternicom i Požegom za vrijeme koronavirusa, 28.03.2020.

.

Tri sestre u dobi od 6, 7, i 11 godina dobile upalu mozga u samo dva mjeseca

.

TKO KAŽE DA ĆE BITI GLADI? OPG-ovci Požeštine nude povrće, voće, meso, sokove, med, vino pa čak i cvijeće

.

BROJ ZARAŽENIH U HRVATSKOJ PORASTAO NA 635: ʺOstanite disciplinirani i ostanite doma!ʺ

.

Divjak o nastavku školske godine i nastavi na daljinu

.

U Bebrini održan pokop preminulog svećenika Marijana Goleca i misa zadušnica

.

Danas pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku

.

Župane, gradonačelniče, budite solidarni, prijeđite na minimalac

.

U Hrvatskoj 586 zaraženih: Od jutros 35 novooboljelih

.

Smjernice sportašima za očuvanje mentalnog zdravlja za vrijeme provođenja sigurnosnih mjera tijekom trajanja virusa COVID-19

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Rustik kamini

Traktor Zetor 6011, 60 kW

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Alemka Markotić odgovarala na pitanja o koronavirusu: Hoće li nestati s ljetom i možemo li dvaput oboljeti?

.

Dozvoljen je rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica

.

Obavijest za izdavanje propusnica tijekom vikenda u Lipiku

.

HZJZ objavio nove upute: Svežite kosu u rep, ne nosite nakit...

.

Maske se šivaju i u trenkovačkoj krojačkoj radnji ʺMarijanaʺ

.

Video-kateheze za prvopričesnike i krizmanike putem interneta

.

Epidemiolog Vitalia potvrdio: ʺU PSŽ imamo jednog zaraženog koronavirusom!ʺ

.

034portal poziva sve lokalne proizvođače (OPG-ovce) da se jave kako bi besplatno promovirali njihove proizvode

.

U HRVATSKOJ 551 OBOLJELA OSOBA: ʺHrvatska je i dalje u fazi linearnog rastaʺ

.

COVID 19- Organizacija rada djelatnosti dentalne medicine na primarnoj razini u Požeško-slavonskoj županiji

.

PAKRAČKA TRŽNICA NA DALJINU- Popis prodavača i kontakti !

.

Molitveni program s papom Franjom te misa zadušnica za pokojnog svećenika Marijana Goleca

.

POŽEGA: Čistio dvorište pa pronašao tri ručne bombe

.

Pogledajte od kada možete u dnevnim uvjetima isključiti svjetla na automobilu

.

Danas promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom

.

U Slavonskom Brodu preminula osoba pozitivna na koronavirus

.

Za manje od 15 kuna! Recept za fine keksiće s čokoladom od samo tri sastojka

.

Na današnju 115. obljetnicu Franklova rođenja Spasimo djecu!

.

U HRVATSKOJ ZARAŽENO 495 OSOBA: Potvrđen drugi smrtni slučaj od korona virusa

.

Potvrđen PRVI SLUČAJ zaraze korona virusom u Požeško-slavonskoj županiji:Virus zaradio u Sisku

.

Privremena obustava tiskanog izdanja lipičkog mjesečnika COMPAS

.

JASNI SIMPTOMI: Kako razlikovati zarazu koronavirusom od prehlade i gripe?

.

COVID-19- Popis svih kontakt brojeva u PSŽ koji bi vam mogli trebati u ovoj situaciji

FOTONALAZ

COVID-19- Popis svih kontakt brojeva u PSŽ koji bi vam mogli trebati u ovoj situaciji