NASLOVNADRUŠTVO
Održan Info dan u okviru projekta STEM Eco&Energetics

FOTO: M.M.

Održan Info dan u okviru projekta STEM Eco&Energetics

16.5.2019. 11:26 | Mladen Mirković PREGLEDA: 866

Veleučilište u Slavonskom Brodu nositelj je projekta pod nazivom "STEM Eco&Energetics" koji je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru natječaja Internacionalizacija visokog obrazovanja. Cilj projekta je povećanje broja studijskih programa i kolegija na engleskom jeziku jačanjem kompetencija studenata i nastavnog osoblja Veleučilišta u Slavonskom Brodu i Veleučilišta u Požegi, kao partnera na navedenom projektu, kojim će se dodatno unaprijediti kvaliteta, relevantnost i učinkovitost visokog obrazovanja i unaprijediti stupanj njegove internacionalizacije.

 "Ukupna vrijednost projekta je 1,645.784,97 kn, EU potpora je 100% a razdoblje provedbe je 24 mjeseca. Rezultati su dva studijska programa prevedena na engleski jezik, poboljšani uvjeti za izvođenje praktičnog dijela nastave. Zaposlenici ova dva Veleučilišta će unaprijediti svoje kompetencije u području komunikacijskih vještina i znanja engleskog jezika. Od iduće akademske godine studenti Veleučilišta u Sl. Brodu moći će slušati neke kolegije na engleskom jeziku. Ovaj projekt će također povećati mobilnost studenata i (ne)nastavnog osoblja, stjecanje i razvijanje novih iskustava, znanja, unaprjeđenje kvalitete studijskih programa. Ciljne skupine su nam studenti te nastavno i nenastavno osoblje ova dva Veleučilišta" rekla je koordinatorica projekta na požeškom Veleučilištu Ivana Matić. "Ovo su prvi info dani u Veleučilištu u Požegi vezani za naš projekt kojeg provodimo od 10.mj 2018. Cilj projekta je privlačenje studenata koji dolaze izvan RH te pozicioniranje naših institucija kao kompetentnijij u smislu komunikacije na engleskom jeziku. Ovaj projekt nije vezan za Erasmus program, već isključivo za institucije koje postaju kompetitivnije, kvalitetnije i educiranije te privlače studente i izvan naših granica. Na neki način sebe tako pozicioniramo ne samo lokalno i regionalno, već i izvan RH. Pogotovo nam je drago što ovaj projekt provodimo s Veleučilištem u Požegi jer oni imaju iskustva i znanja u privlačenju studenata, čine instituciju kvalitetnijom i bolje pozicioniranom na tržištu visokog obrazovanja te si na neki način stvaramo podlogu za upis većeg broj studenata i podizanje konkurentnosti naših institucija što se tiče upisa", dodao je Hrvoje Sivrić prodekan Veleučilišta u Slavonskom Brodu.Berislav Andrlić, prodekan Veleučilišta u Požegi kaže kako je zadatak ove suradnje internacionalizacija studija te prepoznatljivost studija u globalnom okruženju. "Mi ćemo revidirati našu web stranicu gdje će se našim sadašnjim i budućim Erasmus partnerima ponuditi ovaj projekt kako bi taj projekt došao na višu razinu. Samim time bi što više studenata i profesora htjelo doći u Požegi na razmjenu. Ovo nam nije prva ovakva suradnja, već smo imali reviziju studija u području STEM-a, a ovo je samo nastavak u tom području", završava Berislav Andrlić, prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi.Organizacija Info dana je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda.
Tagovi: info dan, vup, veleučilište u brodu, projekt

Pretraži 034 portal

48 SATI NA 034PORTALU

.

Karavane dolaze, karavane prolaze, a što ću ja birati?!

.

I ove godine respektabilan broj eminentnih predavača sudjeluje na Balneološkom skupu u Lipiku

.

Šest učenica požeške Ekonomske škole na nagradnom putovanju u Strasbourg

.

UŽIVAJTE DOK MOŽETE, VAKULA IMA LOŠE VIJESTI: Ovaj vikend bit će kao oaza lijepog vremena. A onda slijede problemi

.

Povodom Dana škole u Kaptolu ʺpametna pločaʺ kao poklon

.

Lipik sljedeća velika prepreka za Požegu

.

Judokan protekla dva vikenda vrlo uspješan u Slovačkoj i Bosni i Hercegovini

Trpezarijski stol od punog drveta za 6 osoba

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Završni HDZ skup u Osijeku okupio članove i simpatizere iz naše županije

.

Nanošenjem završnog sloja asfalta dovršava se projekt izgradnje parkirališta kod gradskog groblja u Lipiku

.

Vrijeme danas pretežno sunčano i toplo

.

Veliki nogometni spektakl u Velikoj: Stižu poznata imena hrvatskog nogometa

.

Norijada 2019. - After party u Platinumu 22.5.2019.

.

SDP Požega predstavio postignuća i poziva građane da izađu na izbore

.

Potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dijela Ulice Đure Salaja u Dobrovcu

.

Reagiranje na tekst gospodina Drage Štokića „Mjesta stradanja hrvatskih vojnika na kraju II. svjetskog rata i u poraću u Požegi i bližoj okolici“ te prvo objavljivanje fotografija s ekshumacije žrtava

.

U Kutjevu veće naknade za bebe, novi vrtić, stanovi za mlade...

.

ʺNaš cilj je boriti se za ravnopravnost naših građana s građanima EUʺ

.

Policija otkrila 37-godišnjaka koji je godinama prikazivao fiktivne račune da bi smanjio poreznu obvezu

.

Općina Kaptol dobila 600 tisuća kn za obnovu doma u Češljakovcima i trga u Kaptolu

.

Objavljen Javni natječaj za dodjelu potpora za poticanje razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja

.

Otvorena sezona lova na varganje

.

Struje neće biti

FOTONALAZ

Evo kako ptice vide polja uljane repice u cvatu