NASLOVNAPOLITIKA
Odgovor Oporbene petorke na učestale neistinite prozivke Dražena Krstanovića i portala pozega.eu

FOTO: 034 Portal

Odgovor Oporbene petorke na učestale neistinite prozivke Dražena Krstanovića i portala pozega.eu

14.7.2019. 09:34 | Oporbena petorka Općine Jakšić PREGLEDA: 8761

Na učestale napade iz nama dobro znanih razloga prisiljeni smo zbog obrane časti i digniteta reagirati te svekoliku javnost upoznati s činjenicama.

Gospodin Dražen Krstanović, koji sebe naziva novinarom a to nije, učestalo za što je i plaćen proziva pojedine članove Oporbene petorke Općine Jakšić iskrivljujući namjerno notorne činjenice te tako služi interesima načelnika Općine.

Događanja sa sjednice Općinskog vijeća održane 12.07. 2019 godine prenosi parcijalno i navijački u korist načelnika općine namjerno izostavljajući sve ono što je pozitivno vezano uz nastup na istoj članova Oporbene petorke. Pa tako namjerno ne navodi vijećničko pitanje Mladena Raguža upućeno načelniku koje glasi „ Načelniče ,posjedujemo materijalni dokaz koji vas teško optužuje da ste novcem iz Općinskog proračuna kupovali za sebe i svoju korist određene tehničke uređaje. Jeste li to učinili samo jednom u izoliranom slučaju li vam je to bila učestala praksa? Vidno uznemiren i pogođen pitanjem načelnik kao i svaki puta do sada odbija odgovoriti uz salvu izrečenih prijetnji Ragužu i svima onima koji pišu o njemu. Pri tome je i mahao vrlo bezobrazno prstom da pojača prijetnju.


Drugo pitanje istoga vijećnika načelniku je glasilo; Što će biti s dječjim igralištem u Granju sagrađeno ispod dalekovoda HEP-, a što predstavlja zdravstvenu opasnost za djecu pa i odrasle koji se tu zateknu?. Načelnik mrtvo hladno odgovara da to nije istina, da stručnjaci HEP-a to nisu definirali kao opasnost te da se djeca i nadalje slobodno igraju kao i do sada !!??? Za ne povjerovati no to je odgovor vrlog i odgovornog načelnika Općine.Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

Nadalje, na sjednici kao i svaki puta Oporbena petorka podijeli točke Dnevnog reda te svatko pojedinačno ulazi u diskusiju o određenim temama .Gospodin Dražen Krstanović nadalje taji i ne iznosi osvrt vijećnika Raguža na mjere koje bi trebale potaknuti gospodarsku aktivnost poslovnih subjekata koji još egzistiraju na području Općine.

Vijećnik Raguž pozdravlja predložene mjere jer je to veliki iskorak u odnosu na dosadašnje kojih nije niti bilo. No s istim se kasni najmanje pet godina budući da se lokalna uprava najprije treba odrediti i podići na višu razinu postojeću poslovnu strukturu poduzetnika i obrtnika te nakon toga ulaziti u stvaranje Gospodarskih zona. U slučaju Općine Jakšić isto se radi nakaradno tj načelnik je prvo išao u stvaranje nekakve imaginarne poslovne zone ( koja je zarasla u duboku travu ) a tek onda uvidjevši da nitko ne želi ući u takvu zonu pokušava očajničkim i nedostatnim mjerama spasiti što se spasiti da. Navest ćemo samo primjer da na području cijele Općine postoje dva OPG koja se bave uzgojem krava.

Sve to gsp. Krstanović, novinar koji to nije namjerno izostavlja i piše samo ono za što ga je platio načelnik Općine. Potpuno ovisničko i pristrano što nije u okviru temeljnog kodeksa novinarskog izvještavanja. Potencira sukob i raskol unutar Oporbene petorke koja mu odgovora da je homogena i još čvršća u nakani i borbi protiv registriranog kriminala i kriminalaca općine Jakšić. Zadatak gsp. Krstanovića jest a što očajnički i pokušava skrenuti pozornost s bitnih događanja koja će ovih dana uslijediti i izaći na svjetlo dana, tj pokušati zaštiti barem pisanjem nepovratno izgubljenu poziciju načelnika Općine. No zadatak mu je nemoguće težak i neostvariv a to gsp. Kovačević zna. Ponovno je prijetio tužbama svima na što mu Oporbena petorka poručuje.. jedva čekamo sučeljenje na sudu načelniče, kako mi tako i svi oni svjedoci koji iz dana u dan postaju hrabriji pateći događanja na visokoj političkoj razini.


Dražen Krstanović

Između ostalog gsp. Krstanović je u svomu članku od 08.07. prozvao člana Oporbene petorke gsp. Raguža bez ikakvog rezona i sadržaja što je u stvari bio plaćeni članak gsp. Kovačevića. Pa tako pokušava imputirati vijećniku Ragužu činjenicu da je isti bio godinu dana na mjestu Specijaliste koordinatora ispred HTZ-e na području Slavonije i Baranje te da je dobio otkaz. Netočno gsp. Krstanović pokušava manipulirati s činjenicama koja glasi decidirano, gsp. Raguž je potpisao Ugovor o radu na godinu dana na zamolbu čelnika HTZ-e i osobno Ministra turizma. Dakle, da je htio Raguž bi potpisao Ugovor na neodređeno. Istekom roka u Ugovoru prestao je radni odnos između dvije ugovorne strane. Sama činjenica da gsp. Raguž nije član stranke na vlasti kazuje a što bi i gsp. Krstanoviću trebalo biti jasno ( iako on u svomu članku veli da ne može razumjeti naše tekstove) da je to bila velika čast i priznanje da jedno takvo visoko pozicionirano radno mjesto dospije u ruke nestranačke osobe. Isto tako gsp. Krstanović ne zna koliko je lokalnih poduzetnika i čelnika Uprava gsp. Raguž osobno odveo u Zagreb u sjedište HTZ_e i omogućio razgovor na stručnoj razini. Dakle gsp. Krstanović mora znati da nekada znanje, stručnost, kompetentnost i sposobnost kao i potreba trenutka nadilazi usko stranačke interese i prevladava jer na koncu netko mora odraditi i posao kao što je bilo u ovomu slučaju. O tomu što je i kako radio gsp. Raguž unutar HTZ-e on kao (ne) novinar može uputiti upit čelnim ljudima HTZ-e i Ministarstvu turizma. Treba istaknuti i činjenicu da su gsp. Krstanović, gsp. Kovačević i gsp. Tomašević (župan) svim silama pokušavali ( uz pomoć pojedinaca iz vrha HDZ-e) ukloniti iz HTZ-e Raguža no na njihovu žalost nisu uspjeli. Još jednom su se osvjedočili koliko su slabi i marginalni van uskog miljea gdje prebivaju. Inače Uskok aktivno istražuje sve sudionike pokušaja diskreditiranja gsp. Raguža u ovomu slučaju .Gsp. Krstanović pokušava difamirati vijećnika Raguža aludirajući na njegov rad u Ministarstvu financija, no neodređen je bio jer je Raguž radio i u Financijskoj policiji ali i u Poreznoj upravi što možda isti nije znao? Ili ne želi znati jer mu ali i njima ne ide u prilog.


Mladen Raguž

Zašto gsp. Krstanović toliko proganja Oporbenu petorku kada ga isti niti ne poznaju, nikakve doticaje s njim nisu niti kane imati osim što je gsp. Krstanović prošle godine iz čista mira jasno po nalogu nalogodavca podigao kaznenu prijavu protiv gsp. Zdenka Biondića člana Oporbene petorke. Ista je naravno kao i gotovo sve njegove prijave DORH odbacio kao neosnovanu. Zašto toliki strah i panika od Raguža, Biondića Oporbene petorke ?Borba protiv kriminala i kriminalne skupine na području Općine Jakšić je motiv koji pokreće Oporbenu petorku i usmjerava. Cilj je tako blizu a što zna načelnik Kovačević te je iz toga razloga zadnjih dana angažirao prekovremeno gsp. Krstanovića da piše afirmativno za njega a protiv Oporbene petorke. No to im neće pomoći jer su dokazi toliko snažni i nepobitni da i oni sami odustaju polako. Ističemo još jednu činjenicu sa sjednice Općinskog vijeća a koju ponovno namjerno izostavlja gsp. Krstanović služeći gsp. Kovačeviću ,predsjedavajući nije bio gsp. Oreški već gsp. Mario Glavaš kojemu se Oporbena petorka zahvaljuje jer je dozvolio da sudjeluju neometano u radu Općinskog vijeća a napose Ragužu koji je dobio samo jednu opomenu.

Biti novinar je krasan poziv no istovremeno povlači za sobom odgovornost u riječju i djelu što gsp. Krstanović nema ali budući da je svjestan da on nije novinar možda misli da te odlike on ne mora imati a time ih niti poštovati?.

Žao nam je što ne razumije naše tekstove ( kako sam veli u svomu članku od 08.07.) no podsjećamo ga da je zadnji članak čitalo sedam tisuća osoba, od Dubrovnika preko Splita ,Zadra i Zagreba pa sve do Vukovara odakle stižu poruke potpore u težnji raskrinkavanja kriminala i kriminalne mreže koja izgriza supstancu općine Jakšić.

Može li načelnik Općine kao u slučaju gsp. Kovačevića gospođi Kati iz Tekića staroj sedamdeset i četiri godine kazati da laže?Da bi se kasnije osobno uvjerio da je bila u pravu bez potrebe da se ispriča sebe nazivati načelnikom svih ljudi koji prebivaju unutar jedne zajednice? Ne da je taj čin samo sramotan no upravo on odražava karakter i bit gsp. Kovačevića.


Oporbena petorka općine Jakšić

Ne leži li možda stvarni razlog tendencioznog i navijačkog pisanja i izvještavanja gsp. Krstanovića protiv Oporbene petorke a u korist gsp. Kovačevića u činjenici da mu je prošlost vrlo „osebujna „a što potvrđuju članci protkani iz pravosudno policijskih krugova gdje dominira vrlo negativno mišljenje o istome? Nije li stoga možda gsp. Krstanović prisiljen odrađivati neke situacije koje su u dubokoj koliziji s novinarskim kodeksom i postupanjem? Kako god bilo Oporbena petorka se neće „navući“ u ovomu trenutku istine za Općinu Jakšić na tanak led koji nudi Interesna skupina te će i nadalje svoj fokus nastaviti na borbi protiv kriminala na području Općine koji je eskalirao. Skorašnji dovršetak Uskokove istrage protiv gsp. Kovačevića te krucijalni dokazi koji egzistiraju a dio kojih će biti plasirani u javnost kao i Zapisnik o proračunskom nadzoru ( Ministarstva financija) su razlog strepnje, bojazni i anksioznosti koja potresa pojedince unutar Interesne skupine na čelu s gsp. Kovačevićem. Žao nam je što se u cijelu priču upleo gsp. Krstanović sa svojim načinom pisanja no to je samo potvrda kako se sustav dugo godina hranio i egzistirao. Uostalom veliki dio naših čitatelja zna i spoznao je tko je i što a najbitnije koja je uloga u svemu tomu gsp. Krstanovića. Oporbena petorka barata s činjenicama te će u svakomu trenutku biti spremna odgovoriti na sve izazove poglavito sada kada stvari kulminiraju pa tako je spremna uvijek argumentirano i činjenično suprotstaviti se i osobi koja sebe naziva novinarom. Da ne zaboravimo i prozivku za našu nepismenost, da, priznajemo da smo priprosti i needucirani kao novinari, prihvaćamo i tezu da nam je potreban možda i lektor no mi od toga ne živimo, no isto savjetujemo i gsp. Krstanoviću koji za sebe veli da je novinar da angažira profesora hrvatskog jezika i barem jednog lektora kako bi mu članci dobili vizuru članka kojega je napisao novinar.

Na koncu da opet ne pretjeramo Oporbena petorka izražava žaljenje što gsp. Krstanović ne razumije njihove tekstove no savjetuju mu da zamoli suradnika gsp. Jelenka Topića koji će mu vrlo rado isto prevesti na njegovu razinu i mogućnost percepcije. Priča oko Općine Jakšić ulazi u završnu fazu stoga svekolika javnost treba znati da će napadi na Oporbenu petorku intenzivirati no oni neće odustati. Odlaskom s mjesta načelnika Općine gsp. Kovačevića gsp. Krstanović gubi izvor financiranja čega je dotični iznimno svjestan. Zamislite samo poštovani čitatelji da ne postoji u našoj sredini gsp. Ante Mandarić i njegov portal? Mnogi vele da je „lud“i da ne zna što čini no takav kakav jest je neponovljiv i originalan te velika smetnja ne samo gsp. Krstanoviću već i Interesnim skupinama koje „haraju“ i pustoše napaćenu Požeštinu.

Oporbena petorka Općine Jakšić..M.R./ Z.B.


Tagovi: politika, jakšić, kovačević ivica, oporbena petorka, dražen krstanović, demantij, Odgovor

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Polaganjem vijenaca obilježen blagdan Svih svetih

.

Svi sveti, Halloween, Dušni dan, Dan mrtvih - koja je razlika?

.

Poljoprivrednici stiže predujam: Isplata 1,5 milijarde kuna u studenom!

.

Obnova crkve u Kaptolu

.

Crni Petak 2020. - Ovo su najatraktivniji gadgeti ove godine

.

U Hrvatskoj danas preko 2700 novozaraženih

.

Treba li se ʺkrpatiʺ po redu ili?!

.

Trenutni radovi dokaz su kako je izgradnja obilaznice goruće pitanje u Požegi

.

Savršena uz svaki obrok: Slasna peciva s tri vrste sira gotova za 30 minuta

.

Juniori Slavonije nakon jedanaesteraca pobijedili Slogu (Nova Gradiška) u 1/4 finalu regionalnog kupa

.

Riznica sjećanja Andrije Boškovića: Berbe grožđa u kutjevačkom vinogorju

.

Udruga socijalnih usluga Lipik i Srednja škola Pakrac postali Demenciji prijateljske ustanove

.

U Lipiku na Trgu u dvorištu pronađena mina

.

PU POŽEŠKO-SLAVONSKA: Oprezno u prometu za vrijeme blagdana!

.

Od jučer 7 novopozitivnih, ukupno 146 aktivnih slučajeva

.

Hrvati najradije biraju domaća vina, a kod izbora regije prednjači Dalmacija

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno

.

Službeno je: 5G mreža došla je u Hrvatsku!

.

Iz prodaje se povlači Kraševa čokolada: Moguće je da ima stakla u sebi

.

Osnovna škola Zdenka Turkovića u Kutjevu, podijelila tablet uređaje učenicima

.

Predstavnici Požeške biskupije državni pobjednici na Vjeronaučnoj olimpijadi 2020.

.

U trodnevnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Požegi prikupljeno 282 doze krvi

.

Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

.

Od 1. studenoga obvezna vožnja s upaljenim svjetlima

.

Situacija u Hrvatskoj jako ozbiljna. Bližimo se brojci od 3000 zaraženih dnevno.

.

Stipendije studentima s područja Grada Kutjeva su povećane, rok za prijavu do 3.studenog

.

Grad Kutjevo dobio odluku o financiranju projekta Reciklažno dvorište

.

Odigrane dvije zaostale utakmice 3. Hrvatske nogometne lige - Istok

.

17-godišnjak i 18-godišnjak provaljivali u trgovine u Velikoj

.

Zbog salmonele s tržišta se hitno povlači meso poznatog proizvođača

.

Od jučer 14 novopozitivnih osoba, ukupno 139 aktivnih slučajeva

.

Bivši šef JANAF-a oslobođen optužbi jer je prilikom primanja mita držao propisanu distancu od 2 metra

.

Čuli ste da je netko dobio pozitivan nalaz, a nije se uopće testirao? Evo, što se krije iza toga

FOTONALAZ

Za sve navijače Hajduka: Torcida spektakularnim prizorima iz Splita proslavila 70. rođendan