Stalo nam je do Vaše privatnosti i do boljeg korisničkog iskustva. Budući da 034 portal i njegovi partneri koriste kolačiće, dužni smo Vas na to upozoriti i zatražiti Vašu privolu. Više o kolačićima pročitajte ovdje: Pravila privatnosti. Pročitajte i Uvjete korištenja. Nastavkom korištenja ovih stranica pristajete na naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja.
Što su kolačići i zašto ih koristimo?
Kolačići su male računalne datoteke koje program šalje Vašem pregledniku. Služe nam da omogućimo korisnicima sigurno pretraživanje našeg sadržaja (zaštita od spama), sudjelovanje u anketama, komentiranje itd. Također, koristimo kolačiće naših partnera za vođenje statistike posjećenosti i prilagođeni prikaz oglasa. Naši kolačići su potpuno bezopasni za Vaš uređaj, možete ih lako obrisati u bilo kojem trenutku.
Ako prihvaćate naša Pravila privatnosti i Uvjete korištenja, kliknite "Prihvaćam" i nastavite uživati u sadržaju. Ako, pak, ne prihvaćate, onda nemojte koristiti ove stranice.
(FOTO: Shutterstock)
Mesne okruglice sjajan su dodatak brojnim jelima – možete ih poslužiti uz tjesteninu i rižu, uz kruh u sendviču i na pizzi. Dobre mesne okruglice možete jesti i same bez ikakvih drugih dodataka.
Donosimo vam recept za mesne okruglice od mljevene junetine punjene sirom Gruyere koje se pripremaju od svega nekoliko sastojaka.
Sastojci za mesne okruglice punjene sirom:
450 g mljevene junetine
100 g sira Gruyere
50 grama panko krušnih mrvica
15 g svježeg peršina
1 jaje
sol i papar po želji
Priprema mesnih okruglica punjenih sirom:
U zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu, naribani sir, krušne mrvice, nasjeckani peršin i jaje.
Smjesu začinite sa soli i paprom po želji i oblikujte u 12 do 15 kuglica.
Poslažite mesne okruglice na namašćeni papir za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva na 20 do 25 minuta dok ne budu termički obrađene do kraja.
Mesne okruglice dodatno zagrijte u umaku po želji. Možete iskoristiti za ovu priliku običan umak od rajčice ili nešto ekstravagantniji izbor poput umaka od karameliziranog luka, mesnog temeljca, timijana i sira. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)