NASLOVNADRUŠTVO

16.5.2019. 12:47 | LOKALNI.HR IZVOR: lokalni.hr PREGLEDA: 1536

Grad Lipik objavio je Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera Programa socijalnih mjera – pomoć pri rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji u 2019. Gradonačelnik Vinko Kasana, njegov zamjenik Slobodan Katunar i predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić predstavili su poticajne mjere i programe usmjerene na daljnje poticanje i jačanje poduzetništva u Lipiku, s naglaskom na mlade.

– Ove godine proširen je krug primatelja potpora. Gradsko vijeće usvojilo je program pomoći stanovništvu grada Lipika u cilju rješavanja stambenog pitanja, koje je i jedno od najvećih problema, posebice kada je riječ o mladim obiteljima s većim brojem djece i sve izraženijoj emigraciji lokalnog stanovništva – istaknuo je Kasana te dodao kako će se pomoć dodijeliti kroz dvije mjere za kupnju kuće ili građevinskog zemljišta te gradnju kuće.

Program je namijenjen mladim obiteljima, odnosno bračnoj ili izvanbračnoj zajednici koja rješava svoje stambeno pitanje, a koju čine podnositelj zahtjeva, njegov bračni ili izvanbračni drug i djeca, ako ih imaju, pod uvjetom da barem jedan od supružnika nije navršio 40 godina. Pomoć za kupnju građevinskog zemljišta može iznositi najviše 20.000 kuna, a za kupnju ili gradnju novog stambenog objekta 30.000 kuna.


Natječaj će biti otvoren do 30. listopada ili do iskorištenja sredstava, a puni tekst javnog poziva može se pronaći na stranicama Grada Lipika.

Tagovi: stanovi, subvencije, lipik