NASLOVNADRUŠTVO

12.4.2018. 13:38 | Mladen Mirković IZVOR: pozega.hr / Mirna Šimunović PREGLEDA: 2054

Gradonačelnik Darko Puljašić i direktor tvrtke Komunalac Požega d.o.o. Anto Bekić, zajedno s izvođačima radova i predstavnicima stanara, obišli su danas radove na energetskoj obnovi višestambenih zgrada u požeškom naselju Babin vir. Radovi energetske obnove trenutno se izvode na 10 višestambenih zgrada, a na 2 zgrade radovi su završeni – na adresi Kralja Tomislava 68 u Čaglinu te na adresi Slavonska 13 u Požegi. Riječ je o radovima vrijednim 11.014.838,49 kuna od čega je 6.636.092,04 kuna bespovratnih EU sredstava. Projektna dokumentacija u okviru energetske obnove sufinancira se s 85%, a radovi energetske obnove sa 60% EU sredstava.Naime, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je 17. listopada 2016. godine javni Poziv za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada (KK.04.2.2.01) koja se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Po objavi javnog poziva te po provedenom informiranju stanara putem javnih tribina, obavijesti i sl., za energetsku obnovu odlučilo se 12 višestambenih zgrada kojima upravlja Komunalac Požega d.o.o. – devet s područja Grada Požege, jedna s područja Grada Kutjeva i dvije s područja Općine Čaglin.

- Glavni uvjeti za prijavu na objavljeni javni poziv bili su suglasnost natpolovične većine suvlasnika, pripadnost višestambene zgrade D, E, F ili G energetskom razredu, legalnost objekta te obavezno postizanje uštede energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini (kWh/god) od najmanje 50 posto po provedbi projekta. U dogovoru sa suvlasnicima višestambenih zgrada izradili smo i aplicirali projektne prijedloge za sve zgrade koje su iskazale interes te je po provedenim administrativnim provjerama u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, prihvaćeno svih 12 projektnih prijedloga. Po provedenoj javnoj nabavi, u studenom i prosincu 2017. godine potpisani su ugovori za izvođenje radova i stručni nadzor građenja te su krajem 2017. godine započeli radovi energetske obnove na nekoliko višestambenih zgrada. Ukupna ugovorena vrijednost radova energetske obnove prema ugovorima s izvođačima iznosi 9.366.246,60 kn. - pojasnio je direktor Komunalca Anto Bekić dodajući kako radove izvode tvrtke s područja Požeštine.Za predstavljanje provedbe EU projekata energetske obnove višestambenih zgrada na upravljanju tvrtke Komunalac Požega d.o.o. odabrana je zgrada na adresi Vanje Radauša 6-8 u Požegi. Ukupna vrijednost ovog projekta je 944.765,88 kuna od čega je iznos bespovratnih EU sredstava 574.934,52 kuna. Zgrada je prije radova energetske obnove pripadala D energetskom razredu, a planiranom energetskom obnovom projektirana je ušteda od 65% energije za grijanje/hlađenje nakon provedbe energetske obnove. Radovi obuhvaćaju izmjenu vanjske stolarije te toplinsku izolaciju fasade i stropa zgrade.- Ovo su značajna sredstva koja dolaze iz Europske unije u Požegu i Požeštinu i vrlo smo zadovoljni što će naši sugrađani uistinu dobiti kvalitetan prostor za življenje, s manjim troškovima i većom vrijednošću njihovih nekretnina. Posebno mi je zadovoljstvo što je gotovo cijela operativa, izvođači radova, angažirana na ovim projektima iz Požege te i tako grad pomaže svojim sugrađanima i našim privrednicima. Nadam se da ćemo kroz iduće projekte također imati svoju operativu jer ovdje imamo dovoljno sposobnih i snažnih privrednika koji mogu svaki posao koji kandidiramo odraditi. - naglasio je gradonačelnik Darko Puljašić uz zahvalu stanarima koji su odvažili te prihvatili i prepoznali važnost ovog projekta.

Tagovi: radovi, požega, zgrade

48 SATI NA 034PORTALU

.

Održana radionica za prijavu na projekt Naukovanje za obrtnička zanimanja za 2019. godinu

.

POTVRĐENO - Sutra nema nastave u školama četiri županije, u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj

.

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u Požegi

.

Brucošijada 2019. u Platinumu

.

Uskoro uvođenje novog HD signala! Stariji TV prijemnici neće više biti od koristi bez dodatne opreme

.

Zvijezda Supetalenta Ron Holsey pozvan da u Pakracu zapjeva s Pejakovićem

.

Samo u Požegi !? Prometni znakovi i putokazi ʺgovoreʺ jedno, a oznake na kolniku drugo

.

Tenisači Požege Ino Horvat i Marko Lukić uspješni na turnirima u Vinkovcima

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Brži krediti na 2% : sonia1pitalua@gmail.com

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Policija je jučer zabilježila šumsku krađu i dvije prometne nesreće

.

Obilazak kanala i vodotoka na području Grada Lipika

.

ʺSkrivanjeʺ ruševina: Na robnoj kući gradska obilježja

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas pretežno sunčano, najviša dnevna temperatura između 19 i 24 °C

.

OŠ Julija Kempfa domaćin četvrtoga Erasmus+ projekta Coding in cultural Europe-digitalne tehnologije u službi obrazovanja

.

OŠ Antuna Kanižlića obilježila Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 16.10.2019.

.

Katolička osnovna škola među najboljima na državnoj Smotri školskih zadruga

.

U petak (18.10.) štrajk u osnovnim i srednjim školama Požeško-slavonske županije

.

Održana početna konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt energetske obnove zgrade Policijske uprave

.

20. listopada održat će se 6. Etno susreti Požeštine, Čvarkijada i Šokački vašar

.

Svečana proslava blgadana sv. Terezije u požeškoj katedrali

.

Jučer dragovoljna predaja oružja

.

Problem vodoopskrbe u Kusonjama: Kraj seoskim vodovodima

.

Obilježili međunarodni dan Bijelog štapa

.

Struje neće biti ...

.

Vrijeme i dalje sunčano te toplije od prosjeka

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste