NASLOVNADRUŠTVO
Novi multimedijski projekt u Hrvatskom domu Pakrac: U fokusu starije generacije

FOTO: Pakrački list

Novi multimedijski projekt u Hrvatskom domu Pakrac: U fokusu starije generacije

14.1.2019. 12:53 | Novinar 034 IZVOR: Pakrački list PREGLEDA: 291

Uz sudjelovanje dvadesetak osoba danas je u Hrvatskom domu započeo s provođenjem projekt „Samo nebo nam je granica“ koji realizira zagrebačka udruga „Bacači Sjenki“ zajedno s  pakračkim partnerom Kulturno prosvjetnim društvom “Sloga“.

Riječ je interdisciplinarnom programu namijenjenom osobama starijim od 54 godine,  sufinanciranom sredstvima Europskog socijalnog fonda  u iznosu od 476.864,46 kuna.

Program je zabavnog, emancipacijskog i obrazovnog karaktera koji generaciji 54+ nudi mogućnost ulaska u svijet filma. Polaznici će tijekom radionica koje će trajati u Pakracu sve do petka  savladavati promišljanje filma i medija iz više motrišta te upoznati sve ono što ne vide dok gledaju filmove, TV ili dok se zabavljaju računalnim igrama  na računalima, tabletima ili “pametnim” telefonima. Osim proučavanja novih medija, radionice nude starijoj populaciji iskušavanje i u svim onim medijskim sredstvima i sadržajima kojima se služe i zabavljaju današnja djeca.


„Kroz slojevit, dinamičan i interdisciplinaran proces upoznavanja s raznovrsnim medijima i tehničkim pomagalima zajamčena je zabava, stvaralački porivi, nova poznanstva, a moguće su nove suradnje i poslovne prilike. Iz naših dosadašnjih iskustava, jer smo identičan projekt ove zime već provodili kroz radionice u Zagrebu i Sinju, možemo reći da osim tu edukativnu i kreativnu dimenziju, projekt ima i izuzetno socijalni karakter jer se polaznici dodatno zbliže“, rekla je Tatjana Tihomirović, voditeljica projekta.


Tagovi: pakrac, Hrvatski dom, u fokusu starije osobe