NASLOVNASPORT
NK ʺVatrogasacʺ iz Grižića pobjednik turnira u Drenovcu

FOTO: Mario Hilčešen

NK ʺVatrogasacʺ iz Grižića pobjednik turnira u Drenovcu

5.8.2019. 11:44 | Franjo Memedović PREGLEDA: 1192

Ovogodišnji pobjednik drenovačkog nogometnog turnira,, ORLJAVA KUP 2019", koji se ove godine u organizaciji NK Hrvatskog dragovoljca iz Brodskog Drenovca održao po dvadeset i drugi puta, je momčad NK ,,VATROGASAC" iz Grižića , član 3. ŽNL Brodsko - posavske. Jedna zanimljivost vezana je za pobjednika ovogodišnje ,,ORLJAVE" je , što su Grižićani stalni sudionici ovog turnira od njegovog pokretanja prije dvadeset i dvije godine. .

U početne dvije izlučne polufinalne, utakmice turnira postignuti su sljedeći rezultati: NK ,,VATROGASAC"(Grižića) - NK ,,GRANIČAR" (Stupnički Kuta) 4 : 2 , dok je u drugoj utakmici domaći, NK ,,HRVATSKI DRAGOVOLJAC" rezultatom 3 : 2 bio bolji od NK ,,TRENKA" iz Seoca.

Polufinalne utakmice odredile su takmace na budući rezultatski poredak na turniru, tako da su se u utakmici za treće mjesto sastali nogometaši NK ,,TRENKA" i NK ,,GRANIČARA", u kojoj su nogometaši i Seoca vrlo uvjerljivom igrom i rezultatom 3 : 1 nadigrali nogometaše iz Stupnički Kuta.


U ovo godišnjem finalu ,,ORLJAVE KUPA" nogometaši NK ,,VATROGASCA"iz Grižića minimalnim , ali dovoljnim , rezultatom 1 : 0 , bili su uspješniji od domaćeg NK ,,HRVATSKOG DRAGOVOLJCA". U vrlo zanimljivoj utakmici, pod reflektorskom rasvjetom Stadiona Hrvatskih vitezova i po vrlo ugodnom večernjem vremenu, prikazana je kvalitetna nogometna priredba u kojoj su više sreće i umijeća imali i pokazali nogometaši iz Grižića te se tom pobjedom i na takav način ,,zahvalili" domaćinu na gostoprimstvu i osvojili ovogodišnji turnir ,,ORLJAVA KUP 2019". Pokal za fair play osvojila je vrlo dobra i korektna ekipa NK ,,GRANIČARA" iz Stupnički Kuta.

Kao i svake godine do sada organizacija turnira u Drenovcu bila je na zavidnoj razini, uz vrlo dobro posjećenost i gledanosti turnirskih utakmica koje je pratio i dogradonačelnik Grada Pleternice, Domagoj Katić. Potrebno je istaknuti i vrlo kvalitetno suđenje, čemu su pridonijeli športsko ponašanje svi sudionici turnira. Sa svime ovim posebno je zadovoljan predsjednik Hrvatskog dragovoljca, Petar Dražetić, koji se zahvalio svim sudionicima i svima onima koji su ovakvoj dobroj organizaciji na bilo koji način dali svoj doprinos. U dugo godišnjoj tradiciji ovog turnira po svemu viđenom bio je ovo jedan od bolje organiziranih turnira, što nas obvezuje da onaj sljedeće godine bude još bolji, zaključio je predsjednik Dražetić.

Dan poslije turnira, u nedjelju, na Stadionu Hrvatskih vitezova u Drenovcu odigrana je prijateljska utakmica između NK ,,HRVATSKOG DRAGOVOLJCA" i NK ,,TUROPOLJCA" iz Kuča, naselja pokraj Velike Gorice s kojima su Drenovčani u prijateljskim športskim odnosima, u kojoj rezultat nije bio imperativ niti jednoj momčadi, a u kojoj su gosti, kao kvalitetnija momčad ostvarila pobjedu od 2 : 1. Nakon utakmice druženje igrača i članova uprave ovih momčadi potrajalo je duboko u noć uz obećanje da će se ovakvi susreti naizmjenično nastaviti i u sljedećim godinama.

Tagovi: turnir, drenovac, nogomet