Najlakši recept za finu piletinu s kremastim umakom od sira i maslaca

Piletina
(FOTO: Getty Images)

30.5.2021. | 11:23 | Pun Kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1801

Sastojci za 2 osobe:
2 pileća prsa
200 grama šampinjona
150 ml vrhnja za kuhanje
100 grama špinata
75 ml bijelog vina
50 grama parmezana
3 žlice maslaca
1 žlica brašna
2-3 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
sol i papar po želji

Priprema:
1. U širokom loncu zagrijte dvije žlice maslaca.

2. Dobro popaprite i posolite pileća prsa te ih stavite peći sa svake strane oko pet do sedam minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, a meso se termički ne obradi do kraja.


3. Izvadite piletinu iz lonca i prekrijte je alufolijom.


4. Na preostaloj masnoći prepržite šampinjone narezane na ploške oko pet minuta dok ne omekšaju. Izvadite ih iz lonca.

5. Dodajte preostalu žlicu maslaca u lonac pa na njemu prepirjajte sitno nasjeckan češnjak oko jedne minute.

6. Dodajte brašno, sve dobro promiješajte i kuhajte oko pola minute.

7. Ulijte vino, promiješajte pa kuhajte oko dvije do tri minute.

8. Ulijte u lonac vrhnje za kuhanje i sve zajedno kuhajte tri do četiri minute. Umiješajte parmezan i špinat te kuhajte dok povrće ne povene.

9. Vratite u lonac piletinu i gljive. Pomiješajte sve zajedno sa svježim peršinom. Dobar tek!


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
RUČAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI