Najlakši recept za fine tanke lepinje koje uspijevaju baš svaki put


(FOTO: Shutterstock)

4.7.2022. | 09:35 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1742

Tanke lepinje (eng. flatbread) izvrstan su prilog mnogim jelima. Mogu se poslužiti uz ribu i meso sa žara, uz gust i sočan curry ili pak uz svježu salatu.

Lepinje se mogu premazivati i različitim umacima, servirati kao dio meze, a sjajno će se sljubiti i s tanjurom juhe ili variva.

Ti mekani kruščići iznimno su fleksibilni, a mogu se složiti u svega pola sata od tek tri sastojaka – samodizajućeg brašna, punomasnog grčkog jogurta i malo soli.


Sastojci za tanke lepinje:
240 g samodizajućeg brašna
240 g punomasnog grčkog jogurta
1 čajna žličica soli


Priprema tankih lepinja:
- Prosijajte samodizajuće brašno i pomiješajte s jogurtom i solju.
- Na pobrašnjenoj podlozi mijesite sastojke dok ne dobijete jednolično i glatko tijesto.
- Podijelite tijesto na 6-8 komada otprilike iste veličine i pustite da odmaraju na sobnoj temperaturi oko 10 minuta.
- Razvucite svaki komad tijesta u krug promjera oko 20 centimetara.
- U tavu s neprianjajućim dnom dodajte malo ulja pa ispecite lepinju sa svake strane oko dvije do tri minute, odnosno dok se termički ne obrade do kraja.
- Poslužite tople uz jelo po želji. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI