Najfiniji pečeni krumpiri iz pećnice

Krumpir
(FOTO: Stockfood)

23.7.2021. | 11:42 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3656

Pole od krumpira tradicionalno su ličko jelo koje, kao što i ime govori, podrazumijeva polovice krumpira koje se peku u pećnici s komadićima finog špeka ili bez njega.

I ne, nema tu nikakve filozofije s receptom – tajna je u krumpiru. Ako ne možete nabaviti onaj lički, nemojte se ni truditi s polama.

Sastav tla i klima utječu na božanstveni okus ličkog krumpira, koji ima više škroba, vitamina i minerala u odnosu na većinu drugog dostupnog krumpira.


Ne čudi stoga što je lički krumpir zaštićen u Europskoj uniji, odnosno upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla.

Sastojci:

1 kg ličkog krumpira
sol po želji
komadići špeka po želji


Priprema:
1. Dobro operite lički krumpir s korom i narežite ga na polovice po dužini.

2. Posolite krumpir po želji.

4. Pecite krumpir u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 50 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnosmeđu koricu.

5. Petnaestak minuta prije kraja pečenja na krumpir možete dodati kriške slanine te tako sve zajedno zapeći.

6. Pole od krumpira možete poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso, kobasice, sir, češnjak i ajvar. Ako ga niste zapekli sa špekom, poslužite ga vrućeg s komadićima maslaca ili kiselim vrhnjem. Dobar tek!

izvor: www.punkufer.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
KRUMPIR
PEČENJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI