NASLOVNAPOLITIKA
Na sastanku Savjeta mladih iz pet slavonskih županija sudjelovao i Dario Ivković

FOTO: D.I.

Na sastanku Savjeta mladih iz pet slavonskih županija sudjelovao i Dario Ivković

19.1.2019. 09:28 | D.I. PREGLEDA: 888

"Danas je u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije održan sastanak predsjednika Savjeta mladih Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i predstavnika Vukovarsko-srijemske županije. Ispred Savjeta mladih Požeško-slavonske županije prisustvovao je predsjednik Dario Ivković.

 

 Suradnja je nastala u svrhu umrežavanja mladih na području pet slavonskih županija, a sve u cilju jačanja mladih te promicanje Savjeta mladih kao savjetodavnog tijela regionalne samouprave. Na sastanku je potpisati Sporazum o prijateljstvu i suradnji između pet Županijskih savjeta mladih kako bi u budućnosti zajednički mogli djelovati te mlade poticati da se uključe aktivno u društvo.


Mladima se obratio župan Brodsko-posavske županije, gospodin Danijel Marušić i iskazao potporu mladima u budućem radu. Također, na sastanku su nazočili zamjenici župana, predstavnici upravnih odjela Brodsko-posavske županije, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije te članovi općinskih i gradskih savjeta mladih s područja Brodako-posavske županije. 

 

 Predsjednici Savjeta mladih predstavili su rad svojih Savjeta te su iznijeli primjere dobre prakse kao i probleme s kojima se susrećemo u svojim sredinama. Također, zajedničkim idejama i prijedlozima dogovorene su neke od aktivnosti koje će se provoditi u daljnjem radu.

Svjesni činjenice kako Slavoniju svakodnevno napušta veliki broj mladih, i sve češćih objava o ovom gorućem problemu, ovim Sporazumom o suradnji i prijateljstvu želimo na prvo mjesto staviti projekte i dobre prakse koje dolaze iz Slavonije te se zajedničkim snagama potruditi da Slavonija raste i razvija se."


Tagovi: Savjet mladih, požega, županije, dario ivković