U Pleternici započela izgradnja poduzetničkog inkubatora

Mjesto gdje je započela izgradnja poduzetničkog inkubatora
(FOTO: Vjeran Blašković)

07.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 9176

Tisuću četvornih metara površine, od toga 431 kvadrat za pregradive proizvodne prostore, 142 kvadrata za urede te konferencijska dvorana bit će smješteni  u novoj zgradi poduzetničkog inkubatora koji će se graditi u pleterničkoj poduzetničkoj zoni.

Vrijednost projekta je veća od 7,5 milijuna kuna, od toga 60 posto financira Europska komisija, a ostatak Grad Pleternica. Sudionici u projektu su županija Požeško-slavonska, Hrvatska gospodarska komora i Poljoprivredni fakultet u Osijeku.


Antonija Jozić i Franjo Lucić


Pleternički gradonačelnik Franjo Lucić rekao je kako su svjesni krize, ali da ovim projektom žele potaknuti i podići poduzetništvo u Pleternici na još veću razinu. U tom smislu poduzetnicima će tijekom 2 do 3 godine biti omogućeno poslovanje unutar inkubatora bez naknade, a pomagat će im i djelatnici inkubatora koji će im prenositi iskustva i znanja i svu potrebnu administrativnu pomoć.


U konačnici, kaže Lucić, želja je da poduzetnici i proizvodnja koja je održiva preseli u poduzetničku zonu. Rekao je i kako projekt malo kasni jer su ponavljali natječaj zbog troškovnika koji nije odgovarao stvarnoj cijeni investicije.

Rečeno je kako interes već postoji, ali da imaju dovoljno vremena da se prikupe želje i potrebe ljudi koji se misle baviti poduzetništvom. Dogradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić istaknula je kako su prve tri godine u razvoju poduzetničke ideje najvažnije tj. najkritičnije. Boravak poduzetnika u inkubatoru je samo početak da ga se uvede u posao, da shvati kako tržište funkcionira i da se dokaže može li opstati na tržištu - rekla je.

Samu zgradu inkubatora gradit će požeška tvrtka Presoflex gradnja.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI