MOTOCROSS / Neshvatljiva pogreška zavojnog suca Lenčea koštala pobjede

14.5.2022. | 12:09

Dinko Kliček
IZVOR: pakrackilist.hr

Pregleda: 1651

FOTO: Pakrački list

14.5.2022. | 12:09 | Dinko Kliček
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 1651

Proteklog vikenda vozila se utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske i Alpe Adria kup u Zaboku s tri vozača MK Pakrac Lipik koji su ostvarili slijedeće rezultate.

U klasi B-250 Bruno Baranček je u dvije vožnje osvojio ukupno 15. poziciju od 20 vozača. U klasi MX50J Leo Dvorski iz Kutine je zauzeo ukupno 3. mjesto, dok je u klasi MX65J najbolji klupski vozač Stefan Lenče bio ukupno drugi.

„Stefan je krenulo izvrsno odrađenim treningom, gdje je ostvario drugi rezultat, sa samo pola sekunde zaostatka. Prva utrka je bila vrhunska, od odličnog starta pa kroz cijelu utrku gdje je bio vodeći i na kraju pobijedio. U jednom trenutku imao je i 7 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog vozača. Druga utrka je bila jednako uzbudljiva kao prva, čak i više gdje se Stefan vozio na prvoj poziciji sve do 5 minuta prije kraja, te vodio žestoku borbu za obranu iste. Tada neshvatljiva greška zavojnog suca košta Stefana nekoliko sekundi, te gubi prvu poziciju. U želji da vrati prvo mjesto, u jednom dijelu staze događa se težak pad. Usprkos bolovima i šoku, nastavlja sa utrkom te ipak završava na drugoj poziciji, te u ukupnom poretku drugoplasirani“, doznajemo od Marka Strage koji je zadovoljan vikendom.
„Polagano skupljanje iskustva u utrkama Baranček polako pomiče u ukupnom poretku, te smo uvjereni da će do kraja sezone još popraviti svoju poziciju za nekoliko mjesta. Dvorski je veoma konstantan, ali i veoma blizu vozačima ispred te očekujemo borbu za viši plasman do kraja sezone, a Stefan pokazao da utrka u Pakracu nije slučajnost, te da svakom utrkom stasa u vrhunskog vozača. Do kraja sezone je još dugo, a kako Stefanova forma raste, biti će jako napeta borba za naslov prvaka klase MX65J. Čestitke svim našim vozačima, te se nadamo da na utrci u Petrinji budemo u punom sastavu“, zaključio je Straga.

(Izvor: Pakračkilist.hr)Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI