Broj poginulih na našim cestama skoro utrostručen

Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske
(FOTO: Mario Nakić)

12.10.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4065

Tijekom prvih devet mjeseci 2012. godine Policijska uprava požeško-slavonska bilježi blagi pad kriminala u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Znatno je manje puta narušen javni red i mir, manje je prometnih nesreća i ozlijeđenih osoba, ali je broj smrtno stradalih na našim prometnicama gotovo trostruko veći.

Tako su zabilježena 483 kaznena djela ili 2 posto manje nego lani. Manja je i razriješenost, koja ove godine iznosi 83 posto. Najviše je djela zabilježeno u području općeg kriminaliteta, a slijede kriminalitet droga i gospodarski kriminal. Ukupna materijalna šteta iznosi 7,4 milijuna kuna i manja je za 24 posto u odnosu na materijalnu štetu počinjenu kaznenim djelima u istom razdoblju prošle godine.

Do kraja rujna ove godine PU požeško-slavonska zabilježila je 289 prekršaja protiv javnog reda i mira, za što je prijavljeno 390 osoba. Znači da je broj prekršaja 26 posto, a broj počinitelja 22 posto manji nego tijekom prvih 9 mjeseci 2011. godine. Najviše je prekrašaja počinjeno na području gradova Požega, Pleternica i Kutjevo, a među općinama na prvom je mjestu Čaglin. Najviše prekršaja dogodilo se nedjeljom, a najmanje srijedom. Svaki drugi prekršaj počinile su osobe pod utjecajem alkohola.


Na cestama u nadležnosti ove policijske uprave tijekom proteklih 9 mjeseci dogodilo se 399 prometnih nesreća u kojima su nastradale 183 osobe - osam je osoba poginulo, 35 je teško, a 140 lakše ozlijeđeno. U istom razdoblju prošle godine bilo je 429 nesreća u kojima je stradala 281 osoba, među kojima troje smrtno.


- Preventivnim akcijama uspjeli smo smanjiti broj nesreća i broj stradalih osoba, ali nažalost broj smrtno stradalih je povećan. Radi se o malim brojevima pa svako povećanje izgleda veliko, s tim da je prošla godina bila iznimno dobra - objasnila je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske na današnjoj konferenciji za medije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI