Alternativna scena u Požegi - istina ili mit?

Filip Sertić, autor i urednik PŽ glazbenog vremeplova
(FOTO: Beretz Vjeko)

29.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 13375

Poznato je kako požeška alternativna scena ima bogatu povijest, a konačno se našao netko tko ju je odlučio dokumentirati i predstaviti u obliku serijala radijskih emisija. Radio Vallis Aurea krenuo je s emitiranjem emisije "Požeški glazbeni vremeplov", a ona bi trebala, prema riječima autora i urednika Filipa Sertića, predstaviti i taj dio kulturne i povijesne baštine našega grada.

- Emisija je dokumentarnoga karaktera i obrađuje temu nastanka požeške "alternativne" glazbene scene. Bit će podijeljena na epizode po 20 minuta i krenut će kronološkim redom od prvih naznaka bilo kakve scene, vremena novog vala i punka, a nastavit će se pričom o 80-im i 90-im godinama prošloga stoljeća, te početkom novog tisućljeća - rekao je Filip.

Na ideju je došao jer ga je oduvijek zanimalo kako je sve počelo, budući da je i sam dio te scene.


- Materijala definitivno ima dovoljno. Priča se da je scena u Požegi bila među jačima u tadašnjoj državi i kasnije, možda i danas. Htio sam provjeriti je li to istina ili samo mit te približiti cijelu priču ljudima koji nisu dio scene - ispričao je Sertić.


Emisiju slušajte četvrtkom u 9, a reprizu ponedjeljkom u 19 sati u sklopu emisije Megafon. U prvoj emisiji gostovali su Dalibor Platenik i Željko Hiršman.

LINK Požeški glazbeni vremeplov pratite na Radiju Vallis Aurea.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI