Ove godine u prometu poginule već 4 osobe, među njima troje biciklista

Ivana Radić, glasnogovornica PU Požeško-slavonske
(FOTO: Lidija Galić)

15.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3819

Tri su osobe poginule u prometnim nesrećama koje su se u prvih devet mjeseci dogodile  na prometnicama PU Požeško-slavonske. Kako je u listopadu smrtno stradala još jedna osoba, riječ je o četvero poginulih što je ukupan broj poginulih za cijelu prošlu godinu.

- Situacija je pomalo alarmantna. Unatoč brojnim preventivno-represivnim akcijama imamo toliko poginulih, a posebno je zabrinjavajuće to što je od četvero poginulih čak troje biciklista - rekla je na konferenciji za novinare Ivana Radić, glasnogovornica PU Požeško-slavonske.

Upozorila je stoga sve vozače bicikala da se pridržavaju propisa te obavezno, posebno noću, imaju reflektirajuće prsluke.


Inače, u usporedbi s istim periodom prošle godine na području PU Požeško-slavonske dogodilo se 314 prometnih nesreća što je za 47 nesreća manje nego lani.
 
- Iako su policijski službenici u prvih devet mjeseci ove godine sankcionirali 3.552 prometna prekršaja nepropisne brzine, bez prometnih nesreća, gotovo svaka četvrta nesreća prijavljena policiji dogodila se zbog nepoštivanja propisanih brzina kretanja vozila i neprilagođavanja brzine uvjetima na cesti zbog čega je nastradalo 75 osoba, od kojih su dvije nažalost preminule - dodala je Radić.


Najavila je da će se preventivno-represivne akcije policije u prometu provoditi i nadalje kako bi se spriječile prometne nesreće, posebno one s najtežim posljedicama.

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI