Otvorena sezona na lipičkim bazenima: Pogledajte prve kupače!

Ulaz u lipičke bazene danas
(FOTO: Mario Barać)

02.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 13785

Sutra ističe rok za predaju ponuda za privatizaciju ZRC-a Lipik kroz predstečajnu nagodbu i mnogi u Lipiku se nadaju da će to značiti prvi korak prema kraju agonije ovog za razvoj turizma u Lipiku vrlo važnog segmenta gospodarstva.

Teško je vjerovati najavama

Pitanje je hoćemo li sutra dobiti i odgovor na pitanje koje posebno zanima Lipičane – hoće li ove kupališne sezona vrata bazena biti otvorena za kupače?





Iako se posljednjih mjeseci govori o tome da bazeni ove sezone neće biti zatvoreni i da je interes za zakup i stavljanje u funkciju bazena pokazalo nekoliko ugostitelja, sudeći prema stanju na terenu i onome u kakvom su trenutno stanju lipički bazeni, teško je vjerovati u te najave.

Scena iz serije „Život nakon ljudi“

Temperature su se posljednjih dana popele preko 30 stupnjeva Celzijusa, ušli smo u mjesec svibanj i, s obzirom na već spomenute najave, za očekivati je bilo da na bazenima zateknemo bilo kakve radnike koji rade bilo kakve poslove. Naprotiv, kompleks lipičkih bazena je sablazno prazan i danas oko 12 sati je djelovao kao prizor iz serije „Život poslije ljudi“. Osim što je cijeli prostor nepokošen i zarastao, a trava niče i između ploča tik do bazena, na dijelovima sva tri bazena uništene su pločice, u srednjem bazenu oko vodoskoka još nije isparila lokva koju je stvorila obilna travanjska kiša, a kiša je zaslužna i što u olimpijskom bazenu ima skoro 20 centimetara vode. Uz smrad koji se širi zahvaljujući ustajaloj zelenkastoj vodi u kojoj trune i lišće, u bazenu smo zatekli i kupače. I dok je za očekivati da u ovoj bari zateknemo punoglavce i žabe, vaš je reporter (inače aspidofob) ipak ostao zaprepašten kada je u bazenu vidio i snimio zmiju! Lipičani ovog proljeća imaju i velikih problema s mnogobrojnim komarcima. Sigurno da njihovom razmnožavanju pridonosi i ova baruština. U svakom slučaju, ako netko bude htio ove sezone otvoriti bazene, čeka ga ogroman posao koji će morati odraditi u vrlo kratkom roku.







Od odgovornih u ZRC-u danas smo uspjeli kontaktirati samo Katicu Mamić, sindikalnu povjerenicu koja ističe da radnici i dalje broje neisplaćene plaće. Trenutno su na brojci 16, a izgledno je da će se ubrzo ta brojka popeti na 17.

– Za sutra je najavljeno kako bi trebali znati ima li ponuda za ZRC, u utorak smo imali sastanak Nadzornog odbora, ali nemamo nikakvih konkretnih informacija. Ostaje nam samo da se nadamo da će, kako je već dugo najavljivano, Britanci poslati svoju ponudu, priželjkuje sindikalistica Mamić.







Petrus nije poslao ponudu

Za nju, kao i za svih 15 zaposlenika ZRC-a nije ohrabrujuća informacija koju smo dobili od Ministarstva turizma.

- Nakon mjeseci čekanja i svih uloženih napora, obvezujuća ponuda od strane tvrtke Petrus nije stigla. Niti Ministarstvo turizma niti AUDIO nisu dobili konkretne dokumente, niti su ostvarili kontakte koji bi ukazivali da će se navedeni investitori angažirati u ZRC Lipik. Sukladno zahtjevu Uprave društva ZRC Lipik te prema Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, u travnju je doneseno pozitivno rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe. Prema Zakonu o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi svaki zainteresirani potencijalni investitor može se i dalje u postupku uključiti u postupak predstečajne nagodbe, piše u priopćenju.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI