Slavonska jela
(FOTO: 034 Portal)
Na Tasteatlasu, svjetskom atlasu hrane, objavljena je lista 100 najpopularnijih hrvatskih jela. Ovaj popis odgovorit će na vječno pitanje što pojesti u Hrvatskoj a da odgovori nisu burek, pizza ili ćevapi.
U top 10 našli su se dalmatinska pašticada i paški sir, a koje je jelo na prvom mjestu, pogledajte ovdje.
Među tih 100 poznatih hrvatskih jela su i neka naša slavonska bez kojih hrvatska kuhinja ne bi bila ista. To su: pijani šaran, salenjaci, kulen, cernički ćupteti, čobanac, kulenova seka, fiš paprikaš i ostala jela, a od pića iz Slavonije se izdvajaju graševina i šljivovica rakija.
foto: www.index.hr
Kako ne biste lutali u svojoj potrazi za najboljim jelima, uz velik broj njih navedeni su i restorani koji ih najbolje pripremaju po mišljenju kritičara. Otkrit ćemo samo da se najbolja janjetina ispod peke poslužuje u Konobi Dubrava u Dubrovniku, a ostalo ćete morati istražiti sami.
Osim lokalcima, ova će lista dobro doći i turistima, koji u moru pizza i ćevapa na našoj obali traže lokalna jela.
Ovdje možete pogledati i 100 najpopularnijih jela na svijetu.