NASLOVNASPORT
Lipik 3x3 challenger među najvećim sportskim događajima u Hrvatskoj

FOTO: sezame.pr

Lipik 3x3 challenger među najvećim sportskim događajima u Hrvatskoj

12.3.2019. 10:24 | sezame.pr PREGLEDA: 375

Novo, veliko priznanje organizatorima Lipik 3x3 challengera stiglo je ovih dana iz Središnjeg državnog ureda za sport (SDUS), objavljeno je na službenim stranicama Lipik 3x3 challengera: http://www.lipik3x3challenger.org/veliko-priznanje-sredisnjeg-drzavnog-ureda-za-sport/?lang=hr

Naime, prema odluci ovog najvišeg državnog tijela zaduženog za razvoj sporta u Hrvatskoj, jedna od ukupno 21 vrhunske sportske manifestacije koje će ove godine sufinancirati SDUS je i Lipik 3x3 challenger koji će u Lipiku biti održan 14. i 15.6.!

Potvrđeno je to u petak 8.3. Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje organizacije velikih športskih manifestacija u 2019. koju potpisuje zamjenik Janice Kostelić, državne tajnice SDUS-a.


 

Uz bok „Snježne kraljice“, memorijala „Hanžeković“, ATP-a Umag…

Koliko je ovo u stvari vrijedno i veliko priznanje možemo se uvjeriti kada pogledamo uz koje se sve svjetske sportske događaje svrstao Lipik 3x3 challenger, a najzvučniji od njih su skijaška utrka Audi Fis Ski World Cup „Snow Queen Trophy“, zatim ATP turnir - Croatia Open u Umagu, zagrebački atletski IAAF "Memorijal Boris Hanžeković", teniski WTA Croatia Bol Open turnir itd…Lipik jedini u županiji i 1 od 3 u Slavoniji

Lipik 3x3 challenger jedini sportski događaj koji SDUS sufinancira u Požeško – slavonskoj županiji, a osim Lipika, iz cijele Slavonije prihvaćeni za sufinanciranje su još samo dva osječka sportska spektakla: svjetski kup u gimnastici i Pannonian Challenge XX.

- „Ovo je za nas veliko priznanje i poticaj da i dalje nastavimo organizirati Lipik 3x3 Challenger. Iz godine u godinu zahtjevi organizacije su sve veći, ove godine proračun će probiti 100.000 eura tako da nam uključivanje državnih športskih institucija jako puno znači. S druge strane, stavljanje Lipik 3x3 Challengera u popis velikih športskih događanja u Hrvatskoj, među njih samo 20, govori dovoljno o kvaliteti ovog događaja, ali i značaju za hrvatski šport i 3x3 košarku.

Zahvaljujem se SDUS-u na uvrštavanju među 21 vrhunski športski događaj u Hrvatskoj i značajnim financijskim sredstvima koja će nam uvelike pomoći u sufinanciranju Lipik 3x3 challengera - velikog športskog događaja", izjavio je Ivan Pušćenik, predsjednik Udruge Libox koja organizira i ovogodišnji Lipik 3x3 challenger.

 

Lipik 3x3 challengeru 200.000 kuna

Navedenom Odlukom dodijeljena su financijska sredstva u ukupnom iznosu od 8,9 milijuna kuna, a Lipik 3x3 challenger će biti sufinanciran u iznosu od 200.000 kuna.- "Dovoljno je vidjeti u kojem se probranom društvu našao Lipik i odmah vam je jasno da je ovo ogromna stvar i za 3x3 chalelenger, ali i za cijeli naš grad. Lipik se sve više profilira kao turistička destinacija prepoznatljiva po svojim brojnim, sadržajnim i kvalitetnim manifestacijama. Challenger je jedna od najvrijednijih, a ova odluka SDUS-a je i potvrda da je to sportski događaj velik i važan ne samo u lokalnim nego i u državnim razmjerima. Dodatnu težinu svemu daje činjenica što nas je prepoznalo i u radu podržalo najvažniji i najveće državno tijelo zaduženo za razvoj sporta i ulaganje u velike i vrijedne sportske manifestacije. Stoga će naš 3x3 challenger i dalje biti najbolji turistički promotor Lipika i u Hrvatskoj, a obz).irom da smo lani imali ekipe sa čak 4 kontinenta, slobodno mogu reći i u cijelom svijetu", rekao je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.

 

Lipik - jedini 3x3 challenger u Hrvatskoj

Prema kalendaru koji je objavila FIBA 3x3, krovna svjetska 3x3 organizacija, Lipik će i ove godine biti jedini challenger u Hrvatskoj. Zahvaljujući Lipiku Hrvatska se može pohvaliti da 3x3 challenger ima četiri godine u nizu, od 2016. godine, a ujedno je i prva država u Regiji s challenger statusom, obzirom da je nakon Lipika status challengera dobila Ljubljana (Slovenija), a u ovogodišnjoj najavi su Beograd i Novi Sad (Srbija


Tagovi: košarka, lipik, 3x3, chalenge, sport

48 SATI NA 034PORTALU

.

Kod Lipika tragično poginuo vozač traktora

.

Ajoj Hedl, zaboravio si vinski podrum u Kutjevu iz EU fondova?!?!

.

Završena ovogodišnja arheološka istraživanja: U potpunosti otkriveni ostaci gotičke crkve

.

Prometna nesreća u Babinom Viru, nastala veća materijalna šteta

.

Provaljeno u obiteljsku kuću u Donjem Čagliću i prostorije nogometnog kluba u Bučju

.

Zbog puknuća cjevovoda: Pakrac i Lipik danas bez vode

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

PRODAJEM PASSAT 1.9 TDI

Prodajem voćnjak u Dervišagi

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Brzom intervencijom DVD-a Kaptol ugašen požar osobnog automobila

.

Ribiči na 3. Kupu “Ulovi i pusti” Požega ulovili tonu ribe

.

Kino pod zvijezdama Pakrac: Za prvu projekciju tražila se karta više

.

Ovogodišnja biciklijada u Pakracu i Lipiku okupila 95 biciklista svih uzrasta

.

Struje neće biti ...

.

Danas će prevladavati sunčano i vruće vrijeme

.

MNK Autodijelovi Tokić osvojili 4. Memorijalni malonogometni turnir ʺMarijo Šarčević - Makiʺ

.

Jack Daniels official party u Platinumu 20.7.2019.

.

Zašto bi studenti poljoprivrede trebali potražiti iskustvo u inozemstvu

.

Više od četiri stotine mališana uspješno završilo Školu plivanja

.

Naselje Tekić ponovno izigrano i teško obmanuto!

.

Plesači UO Plesna radionica Ilijane Lončar plešu na prestižnom Šibenik Dance Festivalu

.

Sunčano i vruće uz mogućnost pljuskova

FOTONALAZ

PARKING KOD LIDLA: Bez riječi, ali i bez vidljive oznake pristupačnosti